Erişilebilirlik

'Ahmet Hakan’a Saldırı Tüm Gazetecilere'


'Ahmet Hakan’a Saldırı Tüm Gazetecilere'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu programcısı Ahmet Hakan’a düzenlenen saldırıyı değerlendiren 5N1K programı sunucusu Gazeteci-Yazar Cüneyt Özdemir, Doğan Grubu’nun uzun süredir kamuoyunda hedef gösterildiğini hatırlattı

Ahmet Hakan Çarşamba gecesi evinin önünde saldırıya uğradı. Daha önce de bazı kesimler tarafından tehditler alan Ahmet Hakan’ın yakın koruma talebinde bulunduğu, ancak bir sonuç alamadığı bildirildi.

Ahmet Hakan, CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programından sonra şoförü Sadi Demir ve koruması Ceyhun Kral’ın da içinde bulunduğu otomobiliyle Doğan TV Center’dan evine gitmek üzere ayrıldı. Evinin önünde 34 VY 7765 plakalı siyah Toyota marka otomobil Ahmet Hakan’ın bulunduğu otomobile arkadan çarptı. Araçtan inen dört saldırgan Ahmet Hakan’a ve korumasına saldırıp darp ettikten sonra otomobillerine binerek olay yerinden kaçtı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan’ın burnunda ve kaburgasında kırıklar olduğu belirlendi. Polis, saldırıya karıştıkları belirlenen Uğur Adıyaman (29), Ahmet Güler (37), Kamuran Ergin (29) ve Fuat Elmas’ı (32) gözaltına aldı. Saldırganlardan Uğur Adıyaman ve Kamuran Ergin’in daha önce çeşitli suçlara karıştığı ortaya çıktı.

Ahmet Hakan saldırı sonra şu mesajı paylaştı: “Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Ahmet Hakan’a yapılan saldırı ardından hemen hemen her kesimden bir çok kınama mesajı geldi.”

5N1K programı sunucusu Gazeteci-Yazar Cüneyt Özdemir Hakan’ı evinde ziyaret ettikten sonra, “Bugün Ahmet Hakan’a yapılan saldırı yarın biz gazetecilere, farklı kurumlardan, farklı görüşlerden yapılmaya devam edebilir” dedi. Özdemir, “Bu sadece Ahmet Hakan’a yönelik bir saldırı değil. Şimdi pek çok kişi bu saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini, arkasında kimin olduğunu soruyor, merak ediyor. Ben size söyleyeyim kimin olduğunu. Bu saldırının arkasında günlerdir başta Ahmet Hakan olmak üzere Doğan grubunu kürsülerden hedef gösteren, manşetlerden hedef gösteren, bizzat buraya evinin önüne gelip dayak atacağını söyleyen, gazeteleri basan, köşelerinde ezeceğini söyleyen ve buna rağmen hiçbir hukuki soruşturmaya konu olmayan kişiler var. Yaratılan bu atmosfer var. Bugün bu saldırı sadece Ahmet Hakan’a değil, biz gazetecilere, Türkiye’de gazeteciliğe yapılan bir saldırı.” diye konuştu.

Ahmet Hakan’a yapılan saldırı ardından geçen ay da iki kez uğrayan Doğan Media Center önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda polis aracı ve bir TOMA bina önünde bekletilmeye devam ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG