Erişilebilirlik

ABD'li Gence IŞİD'e Destek Sağlamaktan 11 Yıl


Virginia eyaletinde 17 yaşında bir genç, IŞİD’e maddi destek ve kaynak sağlama suçundan yargılandığı mahkemede 11 yıl hapisle cezalandırıldı.

Amerika Adalet Bakanlığı, Amerikan vatandaşı Ahmet Şükrü Emin’in sosyal medya üzerinden IŞİD’e maddi destek sağladığını bildirdi. Emin cezasını tamamlayınca ömür boyu gözetim altında tutulacak ve internet faaliyetleri izlenecek.

Amerikalı savcı Dana Boente, IŞİD’e destek vermek amacıyla sosyal medyayı kullananların, örgüte katılan ve eline silah alan teröristler gibi hukuki işlem göreceğini ve soruşturma altına alınacağını bildirdi.

Haziran ayında çıkarıldığı duruşmada suçunu kabul eden Emin, Twitter’dan örgüte katılımı teşvik ettiğini söylüyor. Mahkeme belgeleri ayrıca sanığın, 18 yaşındaki Virginialı Reza Niknejad’ın IŞİD’e katılması için Suriye’ye gidişini organize ettiğini de kabul ediyor.

Niknejad da Haziran ayında teröristlere maddi destek sağlamak, örgüte katılıp terör faaliyetlerinde bulunmayı planlamaktan yargılanmıştı.

Bugün ayrıca Florida’da bir federal mahkeme, bir Kenya vatandaşını el Kaide, El Nusra Cephesi ve el Şebap’a maddi destek vermek suçundan 15 yıl hapisle cezalandırdı.

Sanık Muhammed Hüseyin Said, el Şebab’a göndermek üzere bir kişiden maddi yardım aldığını kabul etti. Sanık ayrıca Amerika’da terör saldırısı düzenlemek amacıyla savaşçı aradığını da itiraf etti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG