Erişilebilirlik

ABD İncirlik'teki F-15'leri Geri Çekti


Amerika, İncirlik Hava Üssü’ne gönderdiği 12 adet F-15 uçağını İngiltere’deki üssüne geri çektiğini açıkladı.

F-15’ler Kasım ayında Türkiye’deki üsten, Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarında kullanılmıştı. Amerika’nın Avrupa Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan açıklama, Savunma Bakanı Ash Carter’ın İncirlik’i ziyaretinden bir gün sonra yapıldı.

Pentagon sözcüsü Jeff Davis, F-15’lerin kısa süreliğine bölgeye konuşlandırıldığının altını çizerek, bu uçakları geri çekmenin ne Amerika’nın Türkiye’nin savunmasına yönelik kararlılığını, ne de IŞİD’le mücadele politikalarını etkileyeceğini söyledi.

F-15’lerin çekilmesi aynı zamanda Türkiye’nin Suriye sınırında bir Rus jetini düşürmesini ve Ankara’yla Moskova arasındaki gerginliğin tırmandığı dönemi izliyor.

F-15E Strike Eagle uçakları, bir yandan da Türkiye’nin hava savunmasını desteklemek ve Türk uçaklarıyla ortak eğitim uçuşları düzenlemek amacıyla konuşlandırılmıştı.

İncirlik’te halen Amerika’ya ait 12 A-10 tanksavar uçaklarının yanı sıra, tanker uçaklar ve insansız hava araçları bulunuyor. Pentagon, İncirlik’e altı A-10 daha göndermeyi planlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG