Erişilebilirlik

ABD'den Türkiye'ye Özel Instagram Hesabı


Ankara’daki ABD Büyükelçiliği dikkat çekici Amerikan karşıtlığı gözlemlenen Türkiye’de kamuoyu ile doğrudan iletişim çalışmalarına yeni bir halka ekledi. Amerika'nın yeni Ankara Büyükelçisi John Bass Instagram hesabından paylaşıma başladı

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye-ABD ilişkileri açısından bir ilke imza atarak, kamuoyu ile çalışmalarını popüler fotoğraf sitesi Instagram üzerinden paylaşmaya başladı. Bass'ın, ''amerikanbüyükelcisi'' adlı Instagram hesabından pasaportundaki Türkiye giriş mührünü paylaşması dikkat çekti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Barack Obama yönetimine değin oldukça dikkat çekici oranda Amerikan karşıtlığı gözlemlenen Türkiye'de kamuoyu ile doğrudan iletişim çalışmalarına yeni bir halka ekledi. Geçtiğimiz yıllarda sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter hesaplarıyla açıklamaları ve çalışmalarını doğrudan Türkiye vatandaşlarıyla paylaşan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Francis Ricciardione döneminde son olarak Twitter'da ''ABDTurk'' isimli hesabıyla Dışişleri Bakanlığı twit'lerini Türkçe olarak yayınlıyordu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güven mektubunu sunarak resmen görevine başlayan Bass, Türkiye kamuoyuna dönük ilk çalışmasını popüler fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'da hesap açarak gerçekleştirdi.

ABD Büyükelçisi Bass, ''amerikanbuyukelcısı'' adlı Instagram hesabında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile birlikte Washington'daki elçilik ataması töreninden görüntüleri paylaştı. Bass'ın, Türkiye'den ilk paylaştığı kare ise pasaportuna havalimanında vurulan giriş mührü oldu. Bass, sonrasında Erdoğan'a sunduğu güven mektubu kapağını, Çankaya Köşkü'ndeki tören ve Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk huzurundaki karelerini yayınladı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG