Erişilebilirlik

ABD'de Yeni Sinema Saldırısı


Tennesse eyaletinin Nashville kentinde polis, bir sinema salonunda saldırı planladığına inanılan bir kişiyi vurarak öldürdü.

Zanlının, polisin biber gazı olduğunu zannettiği kimyasal maddeyi sıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra, Mad Max filmini izleyenler salondan ani bir şekilde kaçmaya başladı.

Teslim olmayı reddeden zanlı, sinema salonuna girmeye çalışan polis memuruna ateş açtı. Arka kapıdan kaçmaya çalışan zanlı polis tarafından vuruldu.

Nashville polisi, zanlının silahla beraber bir balta taşıdığını bildirdi. Zanlı ayrıca iki sırt çantası taşıyordu. Memurlar, bomba imha ekibi tarafından imha edilen çantaların birinde gördüklerinin “çok rahatsız edici” olduğunu söyledi. Olayla ilgili daha fazla bilgi verilmedi.

Biber gazından etkilenen üç kişi tedavi altına alındı. Bunlardan biri ayrıca balta nedeniyle olduğu sanılan bir kesik tedavisi gördü.

Saldırının nedenini araştıran polis, saldırganın kimliğini henüz açıklamadı.

İki hafta önce de Louisiana eyaletinin Lafayette kentinde birinde silahlı saldırı düzenlenmişti..

Bu ayrıca, 2012’de Colorado sinema salonunda 12 kişiyi öldüren James Holmes’in idam edilmesi için karar verme aşamasında olduğu bir dönemde gerçekleşti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG