Erişilebilirlik

'Bağış Kampanyaları Büyük Fark Yaratıyor'


'Bağış Kampanyaları Büyük Fark Yaratıyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Her yıl, Amerika’daki işyerleri yardım kurumlarına 2 milyar doların üzerinde destek sağlıyor. Bu küçük bağışlar insanların hayatlarında büyük farklar yaratıyor

Amerika, bir Şükran Günü ve Noel’i daha geride bıraktı. Milyonlarca Amerikalı bu bir aylık dönemde bayram indirimlerinden yararlanarak hem kendileri hem de sevdikleri için binlerce dolar harcadı. Bazıları, seçtikleri yardım kurumlarına bağış da yaptı. Herkesin büyük bağışlar yapması mümkün olmadığından, Amerikan hükümeti çalışanlarına, yardımlarını birleştirip daha büyük bir fark yaratma imkanı sağlıyor.

İster evsiz çocuklara yardım, ister huzur evlerine destek, ister otizm tedavisine katkı olsun, Amerikan hükümeti çalışanları her yıl Birleşik Federal Kampanya fonu aracılığıyla, istedikleri yardım kurumlarına bağış yapabiliyor.

Vicki Brimmer, “Bu fon, Başkan John F. Kennedy tarafından 1961’de kuruldu. Amaç yerel, ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarına, hükümet çalışanlarına neler yaptıklarını anlatma imkanı vermekti,” şeklinde konuşuyor.

Vicki Brimmer, Amerika’nın Sesi’nin bağlı olduğu Yayın Yönetim Kurulu’nda, Birleşik Federal Kampanya’yı yönetiyor. Brimmer ve ekibi bu yılki kampanyayı başlatmak için yardım kuruluşlarını Yayın Yönetim Kurulu binasına davet etmişler.

Brimmer’ın hedefi, çalışanları Birleşik Federal Kampanya hakkında bilgilendirmek.

Adeyemi Jimason, 2009 yılında Yayın Yönetim Kurulu’nda çalışmaya başladığından bu yana kampanyaya destek oluyor: “Para kazandığım sürece, yardım edebilirim. Ne kadar olduğu önemli değil. Bu kampanya size çok düşük miktarlarda bağış yapma imkanı sağlıyor. Yaptığınız ufacık yardım bile hiçbir şeyi olmayan insanlar için çok büyük anlam taşıyor.”

Jimason ve diğer çalışanlar, istedikleri kuruma bağış yapabiliyor.

Brimmer, aylık maaştan bir dolar bile bağışlamanın mümkün olduğunu ve sürecin çok kolay olduğunu söylüyor: “Herkesi maaşlarından kesinti yapmaya teşvik ediyoruz ve bunu yapmak çok kolay. Yardım kurumları da bu yöntemden çok mutlu çünkü tüm yıl boyunca bağış topluyorlar.

Claudia Lewis, çocukları hastanede yatan ailelere kalacak yer sağlayan Ronald McDonald House isimli bir yardım kurumunda çalışıyor. Kurum, temel sağlık hizmetine erişim imkanı olmayanlara yardım eden gezici klinikler de işletiyor.

Claudia Lewis, “Pek çok insan büyük paralar veremem diyor. Oysa ayda 7 dolar bağış, kliniklerimizde beş kişinin aşılanması anlamına geliyor,” diyor.

Küçük bağışlar, birleşip büyük rakamlara dönüşüyor. 2013’te Birleşik Federal Kampanya, dünyadaki yardım kurumlarına 200 milyon doların üzerinde bağış yaptı. Bu, Amerika’da yürütülen işyeri yardım kampanyalarının en büyüğü.

Her yıl, Amerika’daki işyerleri yardım kurumlarına 2 milyar doların üzerinde destek sağlıyor. Bu küçük bağışlar insanların hayatlarında büyük farklar yaratıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG