Erişilebilirlik

AB Yunanistan'dan 'Reform Listesi' Bekliyor


Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis
Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis

Avrupa Birliği’nin Yunanistan’a “kabul edilebilir bir reform listesi” sunması için 20 Nisan’a kadar süre tanıdığı bildiriliyor. Eğer reform listesi kabul görürse, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) kurtarma paketinin son taksitinin Yunanistan’a ödenmesinin yolu açılacak.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin görüşmelere yakın kaynaklardan aldığı habere göre, Euro Bölgesi maliye bakanları, 24 Nisan’da toplanıp Atina’ya yardımların son taksini ödeyip ödememeyi kararlaştıracak. Ancak bakanlar, bu kararı vermeden önce değerlendirme zamanı kazanmak amacıyla Yunanistan’a reform listesi sunması için 20 Nisan tarihini belirledi.

Gazete, “haber kaynaklarının” Yunanistan’ın son dönemde reformlar konusunda, özellikle de kamu sektörü maaşları konusunda adım atmamasından dolayı rahatsız olduklarını da yazıyor.

Yunanistan’a yapılacak 7 milyar 200 milyon Euro’luk son taksitin ödenmesi için Atina ve Brüksel arasında ateşli bir mücadele yaşanıyor.

Solcu Başbakan Aleksis Çipras, kurtarma paketi karşıtı çıkışlarıyla iktidara gelmiş, seçimden önce kamu harcamalarında kesinti yapmama sözü vermişti.

Yunanistan’ın genç hükümeti, bunun yerine vergi kaçakçılığının önüne geçerek ekonomisini toparlamaya çalışıyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG