Erişilebilirlik

AB ve ABD'den Türkiye'ye İtidal Çağrısı


Avrupa Birliği ve Amerika, Türkiye’den PKK’ya karşı yürüttüğü hava saldırılarıyla ilgili olarak “itidal” çağrısında bulundu. Buarada Şırnak’ta düzenlenen iki ayrı saldırıda üç asker öldürüldü.

AB de, Amerika da Türkiye’nin Güneydoğu’da ve Irak’ın kuzeyinde PKK’ya karşı “kendini savunma hakkına saygı duyduğunu” açıklasa da, AB’nin genişlemeden sorumlu yetkilisi Johannes Hahn, Türkiye’nin verdiği yanıtın “orantılı ve ölçülü” olması gerektiğini, demokratik siyasi diyaloğu tehlikeye atmaması gerektiğini söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı da PKK’ya yaptığı çağrıda “şiddeti reddetme ve görüşmelere geri dönme” çağrısında bulundu. Bakanlık, Ankara’ya da yaptığı çağrıda PKK’ya verilen yanıtın “orantılı” olması gerektiğini bildirmişti.

PKK’nın Türkiye içinde saldırıları sürüyor

Buarada Şırnak’ta düzenlenen iki ayrı saldırıda üç asker öldürüldü. Son saldırı bugün öğleden sonra meydana geldi. Silopi ilçesindeki askeri birliğe düzenlenen roketatarlı saldırıda nöbetçi kulübesinde bulunan bir asker hayatını kaybetti. Bir asker yaralandı.

Şırnak’ta ayrıca yolda mayın araması yapan askeri time pusu kuruldu. Saldırıda iki asker yaşamını yitirdi, iki asker yaralandı.

Olay sabah saatlerinde Şırnak-Uludere karayolunda meydana geldi. Yolda mayın araması yapan askeri tim, mayın tuzağına çaptı. Saldırı sonrası çevrede bulunan PKK militanları, askeri time silah ve havan toplarıyla saldırdı.

Saldırıda iki asker öldü. Bir köy korucusu ve bir asker de yaralandı. Şırnak Valiliği saldırıdan operasyon başlatıldığını açıkladı. Operasyon hala sürüyor.

Türkiye’nin Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarına başladığı günden beri örgüt güvenlik güçlerine saldırılarını arttırmış durumda.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG