Erişilebilirlik

İran’la İlgili Nükleer Görüşmeler 21 - 22 Ocak'ta Türkiye’de


İran’la İlgili Nükleer Görüşmeler 21 - 22 Ocak'ta Türkiye’de
İran’la İlgili Nükleer Görüşmeler 21 - 22 Ocak'ta Türkiye’de

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran’ın nükleer programıyla ilgili görüşmelerin yeni turunun 21- 22 Ocak’ta yapılacağını söyledi.

Bakan, Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı görüşmelerle ilgili olarak AB Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton’un gelecek hafta İstanbul’da beklendiğini bildirdi.

“İran’ın nükleer programıyla ilgili görüşmelerin her türlü adımının barış perspektifi içinde atılmasını istiyoruz” diyen Davutoğlu, Aston’la ve İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Ekber Salihi ile telefonla görüştüğünü söyledi.

Bakan, önce İstanbul’a gelecek Aston ile, daha sonra da İran tarafıyla görüşüleceğini duyurdu.

İran 5 + 1 olarak bilinen ülkelerle son iki yıldır ilk kez geçen ay bir araya gelmişti.

BM Güvenlik Konseyi üyesi Amerika, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’yla Almanya, nükleer silah geliştirmekle suçladıkları Tahran hükümetini, bundan vazgeçirmeye çalışıyor.

Bu arada, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ve Dışişleri Bakan Vekili Salihi, bugün yaptığı konuşmada İran’ın nükleer çalışmalarını şeffaflaştırmak doğrultusunda bazı yabancı kurum ve kuruluşların temsilcileri İran’a davet ettiğini hatırlattı.

Bakan, Türkiye’de yapılması planlanan görüşmelere atıfta bulunarak “5+1 grubu ile müzakerelerin arifesinde iyi niyetimizi göstermek istiyoruz” dedi.

XS
SM
MD
LG