Erişilebilirlik

Türkiye Suriye Sınırını Ticarete Kapattı


Hatay sınırında Suriyeli sığınmacılar geçiş izni beklerken
Hatay sınırında Suriyeli sığınmacılar geçiş izni beklerken
Şam ve Halep’de çarpışmalar şiddetlenirken Türkiye, Suriye sınır kapılarını mülteciler dışında tüm trafiğe kapattı.

Halen Cilvegöz kapısında kamyonların kuyruk halinde beklediği görülüyor.
Ankara, sınırı kapatma kararını güvenlik nedenleriyle aldığını bildirdi.
Geçen hafta Suriye isyancılar bazı sınır kapılarını ele geçirirken Türk şöförler kamyonlarının yağmalandığını ve yakıldığını söylemişti.
Uzmanlar, sınır kapılarının kapanmasını Suriye ekonomisini olumsuz etkileyeceği görüşünde. Türkiye-Suriye sınırının ticarete kapanması Avrupa ile Orta Doğu arasındaki ana karayolunu işlemez hale getiriyor.

Ankara, sınırı kapatmasına rağmen mültecilerin ülkeye girişine izin vermeye devam edeceğini bildirdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Türkiye’de halen 44 bin mülteci bulunduğunu ve bu sayının artmasını bekledikleri için Osmaniye, Kahramanmaraş ve Nizip’te yeni kamplar inşa edeceklerini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selçuk Ünal, Arap Birliğinin mültecilere 100 milyon dolar yardım sözü vermesi üzerine yaptığı açıklamada malzeme bağışını memnunlukla karşılayacaklarını ancak personele ihtiyaçları olmadığını belirtti.

Öteyandan Suriyeli muhalifler hükümet kuvvetlerinin Şam’ın dış mahalleleri ve Halep’teki isyancı hedeflerine karşı helikopter ve ağır silahlarla saldırdığını bildiriyor.
Muhaliflere göre isyancılar Halep’te bir polis karakolunu ateşe verdi. Bu arada Humus, Hama ve Deir el-Zour kentlerinde de ağır top ateşi altında şiddetli çarpışmalar olduğu haber veriliyor.
Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü Amerika’nın Sesi’ne ülke çapında çatışmalarda 40’ı aşkın kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG