Erişilebilirlik

Zimmerman Kararına Tepkiler Sürüyor


Zimmerman Kararına Tepkiler Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00
Linki indirmek için
Trayvon Martin’i öldüren Zimmerman’la ilgili karar sosyal medyada da büyük yankı buldu. Siyah gencin ölümünü “trajedi” olarak tanımlayan Başkan Barack Obama, Amerikan halkına sükunet çağrısında bulunarak ”Hukuk düzenine bağlı bir ülkeyiz ve bu bir jüri kararıdır” dedi.

California’nın Oakland kentinden, Zimmerman davasının görüldüğü Florida’nın Sanford kentine kadar Amerika’nın birçok yerinde jürinin kararına tepki yoğun oldu.

Chicago’da yüzlerce kişi günlerdir, Zimmerman’ın ikinci derece cinayetten beraat kararını protesto ediyor. İnsan hakları savunucusu Dickey Gaines, kararın önceden belli olduğunu savunuyor: “Zimmerman’ı haklı bulan ve savunması için bağışta bulunan o kadar çok Amerikalı vardı ki böyle bir sonucun gelmesi beklenen bir gelişme. Doğrusu şaşırmadım.”

Sanford’da mahkeme binasının önünde mikrofonlara konuşan Casey David Cole Sr. da Zimmerman’ı destekleyenlerden biri.

Cole, “Ben şahsen Zimmerman’ın masum olduğuna kesinlikle inanıyorum” diyor.

Bryan Burrows, “Şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. Gerçekten duyduklarımıza inanamadık” diyor.

Chicagolu Bryan Burrows ve Bettina Kozlowski karara tepkilerini göstermek için hemen pankartlar ve tişörtler hazırlamışlar.

Bettina Kozlowski, “Birkaç kişi bize tepki gösterdi, Zimmerman’ın kendisini savunmak için Martin’i öldürdüğünü söyledi” diyor.

Bryan Burrows içinse George Zimmerman’ın neden öldürdüğü çok açık.

Bryan Burrows, “Bence Trayvon Martin’in beyazların yaşadığı bir mahalleden geçen bir siyah olmaktan başka hiçbir suçu yok” diyor.

Chicagolu eylemci Dickey Gaines, dava sonucunun, Zimmerman’ın Martin’i ırkçı nedenlerle öldürdüğü inancını değiştirmediğini söylüyor: “Bence Trayvon Martin’i sadece derisinin rengi yüzünden öldürdü.”

Gaines, önümüzdeki günlerde katılacağı protestolarda da bunu savunacağını söylüyor.

Siyah gencin ölümünü “trajedi” olarak tanımlayan Başkan Barack Obama, Amerikan halkına sükunet çağrısında bulunarak ”Hukuk düzenine bağlı bir ülkeyiz ve bu bir jüri kararıdır” dedi.

Florida eyaletinde görülen mahkeme Amerika’da aylardır büyük ilgiyle izleniyordu. Altı kadından oluşan jüri, 29 yaşındaki Latin asıllı George Zimmerman’ı tüm suçlamalardan akladı. 26 Şubat 2012 akşamı yaşanan olayda ölen 17 yaşındaki Trayvon Martin’in ailesi ve destekçileri Zimmerman’ın Martin’i siyah olduğu için hedef aldığını öne sürüyordu. Kararın açıklanmasından sonra ailesi Zimmerman’ın hayatının tehlikede olduğu korkusuyla gizlenmekte olduğunu bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG