Erişilebilirlik

Zayıflamada Yeni Yöntem Zumba mı?


Zumba Dersleri İlgi Topluyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00
WASHINGTON - Latin dans ve müziklerinden oluşan bir egzersiz programı olan Zumba Amerika’da son yıllarda çok popüler hale geldi. Hatta, bu yılın Amerika’da en çok rağbet gören egzersiz programı oldu.

Zumba dersi adeta bir parti havasında geçiyor. Eğitmenin yüksek enerjisinden derse katılan herkes etkilenmişe benziyor.

Leonardo Lins ve Roberson Magalhaes, sertifikalı Zumba eğitmenleri. Chakaboom adlı spor salonunu geçen yıl açan ikili, haftanın altı günü Zumba dersi veriyor.
Lins, ”İlk dersimize 30 kişi bekliyorduk, bir baktık ki 75 kişi derse gelmiş,” diyerek mutluluğunu dile getiriyor.

Latin danslarına dayalı Zumba dersleri giderek daha çok rağbet görüyor. Derslere artık ortalama 200 kişi katılıyor.

Sandy Ross 18 ay önce Zumba’ya başlamış: “İlk derste girer girmez Zumba’yı çok sevdim. Dans etmeye gitmiş gibisiniz ama aslında spor yapıyorsunuz. Ders bitinceye kadar da spor yaptığınızın farkına varmıyorsunuz. Ben Zumba sayesinde 117 kilo verdim.”

Loraine Goodenough her gün Zumba yapıyor: ”Zumba’ya başladığım ilk yıl 20 kilo verdim. Yıllık sağlık kontrolümde doktorum kullandığım ilaçlardan birini kaldırdı, diğerinin dozunu da yarıya indirdi. Tansiyonum da giderek düzeliyor.”

Zumba egzersiz programının mimarı, Kolombiyalı Beta Perez. Merkezi Miami’de olan Zumba Fitness şirketine göre 150 ülkede her hafta 14 milyon kişi Zumba derslerine katılıyor.

Kısa süre önce dünyanın dört bir yanından 8 bin Zumbasever dört günlük zirve için Florida eyaletinin Orlando kentinde biraraya geldi.

Zumba bazen hayır işlerinde de kullanılıyor. Washington’daki bir Zumba gösterisine katılan 300 kişi AIDS’ten etkilenen gençler için para topladı.

Doktor Pamela Peeka, Zumba’nın sağlığa yararlı bir program olduğunu söylüyor: ”Zumba kalp ve damar sağlığı için çok iyi bir egzersiz planı. Kas esnekliğinizi de geliştiriyor. Ancak egzersize ek olarak ruh sağlığınızı korumanız, stresi kontrol altında tutmanız ve iyi beslenmeniz de gerekir.”

Doktor Peeka beslenme, ruh sağlığı ve kas gücünün sağlıklı yaşamın anahtarı olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG