Erişilebilirlik

Yunanistan'da İşsizlik Rekor Düzeyde


Yunanistan'da İşsizlik Rekor Düzeyde
Yunanistan'da İşsizlik Rekor Düzeyde

Yunanistan’da işsizlik rekor düzeye yaklaşırken işçiler hükümetin maaşları indirmesi ve 30 bin kamu hizmetlisini işten çıkartma planlarını protesto için iki günlük genel greve hazırlanıyor.

Yunan hükümeti Temmuz ayında işsizlik oranının yüzde 16, 5 olduğunu açıkladı. Bu, Mayıs ayındaki işsizlik oranının biraz altında. İşsizliğin en çok gençleri etkilediği, her beş gençten ikisinin işsiz olduğu bildiriliyor.

Genel grev öncesi iş bırakma eylemleri Yunanistan’da yaşamı şimdiden felç etti. Gemiler limanlarda rıhtıma bağlı dururken Atina sokakları toplanmamış çöp yığınlarıyla dolmuş bulunuyor. Bu arada demiryolu işçileri, gazeteciler ve çeşitli sektörlerde çalışanlar işlerine gitmedi.

Başbakanı Yorgo Papandreu, önümüzdeki yedi günü Yunanistan ve euro kullanan diğer 16 Avrupa ülkesi için “en kritik hafta” ilan etti. Euro bölgesinin kaderinin birkaç gün içinde belirleneceğini belirten Papandreu, Yunan parlamentosunu “birlik ve sorumluluk” göstermeye ve yeni kemer sıkma paketini onaylamaya çağırdı.

Yunan parlamentosu paketi Çarşamba ve Perşembe günleri oylayacak. Vergi arttırımları ve toplu sözleşme yasasında değişiklik öngören paketin bazı sosyalist milletvekillerinin karşı çıkmasına rağmen parlamentodan geçmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG