Erişilebilirlik

Yunanistan’a Yeni Kredi Dilimi İçin Olumlu Haber


Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri, ekonomik programı uygulama konusunda beklentileri karşılayan Yunanistan’a 11,5 milyar dolarlık yeni kredi diliminin önümüzdeki haftalarda serbest bırakılmasına yeşil ışık yaktı.

Krediyle ilgili olumlu haberi bir televizyon programında açıklayan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, yeni kredi diliminin Mayıs ayında serbest bırakılması konusunda uluslararası para kuruluşlarıyla anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Samaras, dünyada ekonomik sorunlar giderek artarken ülkesinin ekonomik istikrarı sağlamaya ve konumunu güçlendirmeye devam ettiğini de vurguladı.

Yunanistan Başbakanı, Avrupa Birliği (AB) ve IMF ile yapılan anlaşmalar gereğince, 2014 yılı sonuna kadar 15,000 hükümet çalışanının işten çıkartılacağını belirtti. Samaras, işten çıkarmaların daha çok disiplin suçu işleyen çalışanları hedef alacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Yunanistan’ın ekonomik programını başarıyla uyguladığına dair ortak bir açıklama yapan AB ve IMF yetkilileri, ülkenin 2014’ten itibaren ekonomik büyümeye geçebileceğini söyledi.

Buarada altın fiyatları düşmeye devam ederken, yatırımcılar küresel ekonomik trendler nedeniyle altının bir yatırım aracı olarak cazibesini kaybettiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde dibe vuran altın fiyatları, önce yüzde 5 sonra da yüzde 8 oranında değer kaybetti.

Uzmanlar, genellikle enflasyona karşı dayanıklı bir yatırım aracı olarak görülen altındaki düşüşü birden fazla nedenle açıklıyor. Amerika’nın açıkladığı yüksek altın rezervi ve ülke ekonomisindeki canlanmanın enflasyon kaygısını azaltması bu nedenler arasında gösterilliyor.

Ayrıca Güney Kıbrıs’ın borç krizini hafifletmek için 500 milyon dolardan fazla altın rezervini elden çıkarma niyeti ve bu satış trendinin diğer Avrupa ülkelerini yayılma ihtimali de yatırımcıları kaygılandırıyor.

Öte yandan, altınla birlikte gümüş, platin ve palladium da değer kaybetmeye devam ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG