Erişilebilirlik

Yunanistan'a Bir Yardım Paketi Daha Gerekecek


Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble (sağda) Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile Atina'da görüşürken
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble (sağda) Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile Atina'da görüşürken
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble Yunanistan’ın mevcut yardım yıl sonuna doğru sona erdiğinde üçüncü bir kurtarma paketine gereksinimi olacağını açıkladı

Hamburg’da bir seçim mitinginde sözünü esirgemeden konuşan Alman bakan Atina’nın yeni bir nakit girişi olmadan finansal sorumluluklarını yerine getiremeyeceğini söyledi. Yunanistan’ın uluslararası kreditörleri bugüne kadar iki ayrı pakette ülkeye toplam 320 milyar dolarlık kredi sağladı.

Yunanistan’da ekonomik daralma 6. Yılına girerken ülkede nüfusun dörtte birinden fazlası işsiz. Hükümet kreditörlerin talep ettiği kemer sıkma politikalarını izlemeye devam ediyor. Ancak uzmanlar ülkenin 2014 sonuna kadar süregelen krizden çıkmasını beklemiyor.
Yunanistan’a yapılacak yeni yardımların Avrupa’da tartışma yaratması kaçınılmaz görünüyor. Almanya dahil, mali istikrar sahibi ülkelerde vergi mükellefleri 17 üyeli Euro bölgesinde borca batmış üyelere yardım paketleri sağlanmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Almanya’da gelecek ay yapılacak seçimler yaklaşırken Schaeuble’nin Yunanistan ile ilgili değerlendirmesi Başbakan Angela Merkel’in konuyla ilgili bugüne dek yaptığı açıklamaların çok ötesine geçti.
Merkel Yunanistan’ın durumuyla ilgili değerlendirmenin ikinci kurtarma paketinin sona erdiği günlere kadar bekleyebileceğini belirtiyordu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG