Erişilebilirlik

Yunanistan Merkez Bankası'ndan Uyarı


Yunanistan Merkez Bankası, IMF gibi alacaklılarla anlaşmaya varılamaması halinde ülkenin resesyona gireceği, maaşların düşeceği ve daha da önemlisi Euro bölgesinden çıkmak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu.

Merkez Bankası konuyla ilgili yazılı açıklamasını, Euro bölgesi maliye bakanlarının toplantısından bir gün önce yaptı. Maliye Bakanları, toplantıda, 30 Haziran tarihine kadar Yunanistan’a nasıl kaynak aktarılabileceğini belirlemeye çalışıyor. 30 Haziran tarihinde, Atina’nın IMF’ye 1,8 milyar dolarlık ödeme yapması gerekiyor.

Yunanistan Merkez Bankası, yazılı açıklamasında, ülkenin temerrüde düşmesi halinde, bunun kötü sonuçlar doğuracağını ve 18 ülkeli Euro bölgesinden çıkmak zorunda kalacağını kaydetti.

Pazar günü Brüksel’de konuyla ilgili olarak yapılan toplantıda uzlaşmaya varılamamıştı. Kaynaklar, IMF ile Yunan hükümeti arasındaki görüşmelerin bir saatten az sürdüğünü, toplantıdan sonuç alınamadan sona ermesinden iki tarafın birbirlerini sorumlu tuttuğunu duyurdu.

IMF ve diğer alacaklı kurum ve kuruluşlar, Yunanistan’dan, yeni kemer sıkma politikaları talep ediyor. Bunlar arasında, vergilerin yükseltilmesi ve emeklilik maaşlarının daha da azaltılması var.

Yunanistan ise bu konuda yeterince fedakarlık yaptıklarını, halkın yaşam standartlarının düştüğünü ve işsizliğin tırmandığını bildirdi.

Avrupalı mali yetkililer ise Yunanistan’ın ekonomik reform planlarını yetersiz buluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG