Erişilebilirlik

Yunanistan Ekonomik Önlem Paketini Onayladı


Yunanistan Ekonomik Önlem Paketini Onayladı
Yunanistan Ekonomik Önlem Paketini Onayladı

Yunan parlamentosu hükümetin kemer sıkma programına ikinci onayı da verdi.

Başbakanı Yorgo Papandreu’nun kemer sıkma planı dün parlamento tarafından onaylanmıştı. Bugünkü oylama tasarruf paketinin uygulanması için gerekli mevzuat ve düzenlemelerle ilgiliydi.

Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu, Yunanistan’a açtığı 156 milyar dolarlık kredinin 17 milyarlık ikinci dilimini vermek için önlemlerin kabul edilmesini şart koşmuştu.

40 milyar dolarlık tasarruf paketi vergilerin artırılmasını, sosyal programlarda kesinti yapılmasını ve devlete ait bazı mal varlıklarının satılmasını öngörüyor.

Paket reddedilseydi Yunanistan milyarlarca dolarlık dış borçlarını ödemeyecek hale gelecekti.

Plana karşı çıkan sendikalar ve kamu çalışanlarının grevi dün de devam etti. Hükümeti protesto eden binlerce kişinin parlamento binası önünde yaptığı eylemde şiddet olayları meydana geldi.

Öte yandan İngiltere’de yüz binlerce devlet memuru emeklilik haklarında kesinti yapılmasını protesto etmek için greve gitti. Yaklaşık 750 bin kamu çalışanının katıldığı grev hava alanları, okullar ve mahkemelerde çalışmaların aksamasına sebep oldu.

İngiliz hükümeti bütçe açığını gidermek için kamu harcamalarında 130 milyar dolar tutarında kesinti yapmayı, asgari emeklilik yaşını 65’ten 66’ya çıkarmayı ve memurların emeklilik sigortasına katkılarını artırmayı planlıyor.

XS
SM
MD
LG