Erişilebilirlik

Yunanistan Başbakanı Papandreou Almanya'da


Yunanistan Başbakanı Papandreou Almanya'da
Yunanistan Başbakanı Papandreou Almanya'da

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou, Almanya Başbakanı Angela Merkel’den ülkesine verilen kredilerin geri ödeme takviminin uzatılmasını istedi. Yunan parlamentosundan geçen mali önlemler ve yapısal reform paketinin ekonomiyi güçlendirdiğini savunan Papandreou 110 milyar Euro'luk kredinin kısa zamanda en çok paya sahip Almanya'ya ve diğer ülkelere ödeneceğini, faiz oranlarının düşürülmesinin bu süreci hızlandırabileceğini söyledi.

Berlin’deki görüşmeden sonra Yunanistan ve ekonomik kriz sinyali veren diğer AB üyelerin durumlarının ele alınacağı 11 ve 25 Mart'taki AB liderler zirveleri öncesinde Yunanistan’daki reform çabalarını öven Alman Başbakanı Angela Merkel ise, faiz oranının düşürülmesinin zor olduğunu, ancak Yunanistan'ın finansal kriz sorununu aşabilmek için gerekli tedbirleri aldığını ve Euro'nun da sağlamlaştırılması için ülkeye verilen kredinin geri ödenme süresinin İrlanda'ya sağlanan kredi gibi 3 yıldan 7 yıla uzatılabileceğini açıkladı.

Ortak para biriminin Euro'nun Avrupa'nın siyasi başarısının merkezinde olduğunu belirten Merkel, AB içindeki refah düzeyini korumak için ekonomik pakt önerisini de tekrarladı. Libya'daki gelişmelere de değinen Merkel Libya lideri Muammer Kaddafi'nin son açıklamalarını sert bir dille eleştirdi, Kaddafi'nin kendi halkına savaş ilan ettiğini, bunun kabul edilemez olduğunu ve ülkede muhalefete karşı şiddetin sürmesi durumunda AB'nin yaptırımlara gidebileceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Berlin’deki temasları kapsamında Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’le de bir araya geldi. Yorgo Papandreou, Berlin'in Humboldt Üniversitesi'nde dün akşam yaptığı konuşma sırasında ise bir grup Yunan öğrenci tarafından protesto edildi. Yunan hükümeti ve Papandreu karşıtı slogan atan öğrenciler, güvenlik birimleri tarafından salondan uzaklaştırıldı.

XS
SM
MD
LG