Erişilebilirlik

'Yunan Ekonomisi Gelecek Yıl Toparlanmaya Başlayabilir'


'Yunan Ekonomisi Gelecek Yıl Toparlanmaya Başlayabilir'
'Yunan Ekonomisi Gelecek Yıl Toparlanmaya Başlayabilir'

Uluslararası Para Fonu IMF, Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, Yunanistan’da ekonominin gelecek yıldan itibaren toparlanmaya başlayacağını bildiriyor.

Yetkililer, Yunan hükümetinin, Mayıs ayında onaylanan 150 milyar dolarlık kurtarma paketindeki kredileri kullanabilmek için vergi tabanını yükseltme ve gereksiz harcamalara son vermeyi kabul ettiğini de açıkladı.

IMF’den yapılan açıklamada Yunanistan’ın 3 yıllık kredi programı sona erip borçlarını ödemeye başlaması gerektiği sırada hala mali kriz içinde olması halinde ülkeye yardımın süreceği belirtildi.

IMF’nin Yunanistan masasının başındaki Poul Thomsen, Atina hükümetinin gelecekte de kredi almayı garantileyebilmesi için uluslararası piyasalara dönebilmesi gerektiğini vurguladı. Thomsen, Yunanistan’ın kredi bulamaması halinde Uluslararası Para Fonu’nun yardımın devamı için seçenekler önerebileceğini söyledi.

Thomsen bu seçenekler arasında kredilerin geri ödeme sürelerinin uzatılması ya da yeni bir kredi önerilmesinin yer aldığını belirtti.

XS
SM
MD
LG