Erişilebilirlik

YSK’da İtiraz Başvurusu İzdihamı


Türkiye’de yönetim sistemini değiştiren anayasa değişikliği referandumu sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Recep Özel, oyların sayıldığı sırada bir başvuru yaptı ve mühürsüz zarf ve oyların da kabul edilmesini istedi.

YSK bu başvuruya olumlu yanıt verdi ve CHP’li milletvekillerinin iddiasına göre yaklaşık 2,5 milyon mühürsüz oy geçerli sayıldı. Referandum gecesi başlayan itiraz sesleri giderek yükseliyor.

Referandumun iptali için muhalefet partilerinin yanısıra vatandaşlar da itiraz dilekçelerini vermek üzere Salı günü sabahın erken saatlerinden itibaren YSK’nın önüne geldi.

Yüzlerce vatandaş, ellerinde referandum sonuçlarına itiraz ettiklerini belirten bir örnek dilekçesinin yanısıra kimlik fotokopileriyle YSK binası önünde beklemeye başladı.

Binanın önünün giderek kalabalıklaşması üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevkedildi. Dilekçelerini vermek için bekleyen kişilere sık sık başka yerde beklemeleri uyarısı yapıldı ve polisle vatandaşlar arasında yer yer gergin anlar yaşandı.

YSK önünde bekleyen vatandaşlar, Amerika’nın Sesi’ne konuştu ve itiraz başvuru gerekçelerini anlattı.

Vatandaşlar, haklarını aramaya geldiklerini belirtti.

YSK’da İtiraz Başvurusu İzdihamı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:37 0:00

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG