Erişilebilirlik

YSK Başkanı ‘Mühürsüz Zarf’ Kararını Savundu


YSK Başkanı Sadi Güven, referandumda tartışmalara neden olan mühürsüz zarf kararıyla ilgili konuştu. Güven, mühürsüz zarf kararının ilk olmadığını ve geçerli sayılacağını kaydetti.

Referandumun resmi olmayan sonuçlarının belli olmasının ardından kameraların karşısına geçen Yüksek Seçim Kurulu Sadi Güven, “Sandıklar açıldıktan sonra bazı sandık kurullarının seçmene oy pusulasını mühürlemeden verdiği şikayetler üzerine oy pusulası ve zarfların ‘dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça’ geçerli sayılmasına karar verilmiştir” dedi.

Güven, YSK’nın tercih mührü yerine Evet mührü dağıtıldığı ve kullanıldığı bilgisi alınması üzerine Evet mührünün seçmenin iradesini yansıttığı Evet mührü ile mühürlenmiş oy pusulalarını da geçerli saydığını kaydetti.

‘Evet çıktı’

YSK Başkanı, “Saat 23.00 itibarıyla açılan sandıklardaki seçmen sayısının 56 milyon 147 bin 506 olduğu, sisteme girilmeyen toplam 594 bin 76 seçmenin olduğu, 'Evet' oyları toplamının 24 milyon 763 bin 516 olduğu, 'hayır' oyları toplamının da 23 milyon 511 bin 155 olduğu anlaşılmıştır. Bu sonuca göre halk oylamasında 'Evet' çıkmıştır” ifadelerini de kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG