Erişilebilirlik

YPG Ankara’nın Suçlamasını Reddediyor


PYD lideri Salih Müslim, Ankara saldırısından sorumlu oldukları yolundaki suçlamaları tamamen reddettiklerini söyledi. Müslim, “bu saldırılar ve Türkiye’de olanlarla hiçbir bağlantımız yok” açıklamasında bulundu.

PYD lideri,Ankara’daki saldırının arkasında oldukları yolundaki açıklamaları reddetti ve Ankara’yı Suriye’de kara harekatına girişmemesi yönünde uyardı.

Salih Müslim, Avrupa’da Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin suçlamalarını tamamen reddettiklerini belirtti.

Türkiye’ye düşman olmadıklarını söyleyen Müslim, Ankara’da 28 kişinin ölümüne neden olan saldırının daha önce IŞİD tarafından düzenlenenlere benzediğini söyledi.

Bu saldırılarla ve Türkiye’de olanlarla bağlantıları olmadığını söyleyen Müslim, Suriye’ye yönelik herhangi bir kara harekatının Kürt ve Arap savaşçıların oluşturduğu koalisyon tarafından karşılık göreceği uyarısında da bulundu.

PYD’nin silahlı kanadı YPG de önceliklerinin halklarını barbar çetecilere karşı korumak olduğunu belirtti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söylediklerinin Suriye’deki Kürt bölgelerine saldırmak için bahane olduğunu savundu.

Başbakan Davutoğlu saldırıdan sorumlu tutulan YPG’ye karşılık verileceğini belirtmişti.

YPG’den yapılan açıklamada örgütün hiçbir yabancı ülkeye ya da güce karşı askeri bir harekette bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada Türkiye’nin Suriye’deki Kürt bölgelerine saldırıları ve provakasyonlarına rağmen hiçbir zaman karşılık verilmediği belirtildi

Amerika’nın Sesi Kürtçe yayın bölümüne açıklamalarda bulunan YPG Sözcüsü Redur Halil de saldırıyla herhangi bir bağlantıları olduğu iddiasını reddetti. Halil, Türkiye’nin son topçu ateşine rağmen karşılık vermediklerini çünkü Ankara ile iyi ilişkiler istediklerini söyledi. Halil, Türk medyasında saldırıya karıştığı belirtilen Salih Necar adını örgütün hiç duymadığını ve bu isimde bir üyeleri de olmadığını bildirdi.

Bu arada Türkiye, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi olan Amerika, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin’in büyükelçilerini ayrı ayrıDışişleri Bakanlığı’na çağırdı ve saldırıyla ilgili bilgi verdi.

Almanya, Hollanda ve Avrupa Birliği delegasyonu da Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG