Erişilebilirlik

Yoga Artık İlkokullarda da Yayılmaya Başladı


Eğitmenler, öğrencilere, matematik, coğrafya ve tarih gibi konuların yanısıra yoga öğretmenin, onları, kavgalardan, sokak çetelerinden uzak tutacağına inanıyor.

Öğrenciler önce ödevlerini tamamlıyor, ardından meditasyon ve yogaya başlıyor.

Janaisa Brown 9 yaşında: "Yoga yapmak, başlangıçta biraz zor."

Janaisa, en çok da bu nefes alıp-verme egzersizini seviyor: "Nefes alıp verince, tüm duyularınız uyumlu hale geliyor ve gerçekten sakinleşiyorsunuz."

Yoga öğretmeni Atman Smith, derslerden sonra uygulanan bu programın, öğrencileri hayatın zorluklarına hazırladığını söylüyor: "Büyük şehirlerde, bazen insanlar sorunları barışçı yollardan çözmeyi bilmiyor, bu yüzden de şiddete başvuruyor. Biz bu çocuklara meditasyon ve yoga öğreterek, karşılarına çıkacak zorluklara çözüm üretecek beceriler kazandırıyoruz."


Tyrone Boykins iki yıldır yoga dersi alıyor. Tyrone, yoganın hayatının bir parçası haline geldiğini ve artık başkalarına da meditasyon ve yoga teknikleri öğrettiğini söylüyor: "Uyanır uyanmaz yoga yapıyorum, bu şekilde aklımdakileri daha iyi toparlıyor, daha iyi düşünür hale geliyorum. Bu yüzden de okulda çok daha iyi öğreniyorum."

İki yıldır yoga dersleri verdiklerini söyleyen okul müdürü Carlillian Thompson, sorunlu çocuklara ceza vermek yerine onları meditasyon sınıflarına gönderdiklerini ve olumlu sonuç aldıklarını söylüyor: "Elbette sorunlu çocuklar yogaya başlar başlamaz davranışları hemen değişmiyor. Ama zamanla, sorunları yumruklarla çözmekten vazgeçtiklerini, nefes alma tekniklerini kullanmaya başlayıp, sorunlarına konuşarak çözüm aradıklarını görüyorum. Zamanla herşeye olumsuz tepki vermekten vazgeçiyorlar. Demek ki program gerçekten yararlı."

Müdür Thompson, diğer okulların da en kısa zamanda benzer programlar başlatacağını umuyor.

XS
SM
MD
LG