Erişilebilirlik

Times Meydanı'ndaki Sokak Satıcılarına Sıkı Denetim


Times Meydanı'ndaki Sokak Satıcılarına Sıkı Denetim
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:32 0:00

New York’un en önemli turistik bölgelerinden biri, kuşkusuz Times Square. New York’a gelen herkes mutlaka bu meydanı ziyaret ediyor. Geçtiğimiz yıl bu bölgede çalışan satıcıların turistleri rahatsız etmesi ve meydanda asayişi bozmaları nedeniyle bu bölgede çalışmak isteyenlere yeni kurallar getirildi. New York Belediyesi artık bu bölgede çalışanları yaptıkları işlere göre meydanın farklı köşelerinde tutuyor ve turistleri rahatsız edenlere yüksek cezalar veriyor. Amerika’nın Sesi Times Square’de bir yıldır devam eden yeni düzeni inceledi.

24 saat yaşayan Times Square, bir çok New Yorklu’nun gelir kaynağı. Disney karakterlerinden otobüs turlarından, komedi şovlarına ve Broadway biletlerine kadar bir çok satıcı, bu bölgede ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Fakat özellikle Disney karakterlerinin kostümlerini giyerek bahşiş karşılığı fotoğraf çektirenlerin turistleri rahatsız etmeye başlamaları New York Belediyesi’nin bölgede yeni bir yapılanmaya gitmesinin arkasındaki ana sebep. Amerika’nın Sesi mikrofonlarına konuşan satıcılar, kuralların bölgeye huzur getirdiğini ve daha rahat çalıştıklarını söylüyor.

Times Square, New York’un son yıllarda turistlerin en çok ilgisini çeken bölgesi olmasına rağmen uzun yıllar önce oldukça tehlikeli bir meydandı. 11 Eylül’den sonra belediyenin New York ekonomisini canlandırma politikası sayesinde turizmin artması, gerek yerli gerekse yabancı turistlerin Times Square’i tehlikeli bir bölge olmaktan çıkarıp bir turist merkezi haline getirdi.

New York Belediyesi turistlerin Times Square’i gezerken rahatsız edilmemeleri için bir çok önlem almış durumda. Meydanda çalışanlara oldukça geniş alanlar tanıyan belediye, turistlere de çevreye koyulan uyarılarlabölgede uygulanan kuralları anlatmaya çalışıyor. Ayrıca meydanda artık daha fazla kültürel etkinliğe yer veriliyor ve canlı müzik yapanlar teşvik ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG