Erişilebilirlik

Yılmaz: 'Türkiye'deki Musevi Toplumu Tedirgin'


Yılmaz: 'Türkiye'deki Musevi Toplumu Tedirgin'
Yılmaz: 'Türkiye'deki Musevi Toplumu Tedirgin'

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine saldırması Türkiye-İsrail ilişkilerini kopma noktasına getirdi. Türkiye’de Museviler nasıl algılanıyor? Gemi baskını, Türklerin Musevi toplumuna bakışını değiştirdi mi?



Yıldız Yazıcıoğlu, geçen yıl bu konuda bir araştırma yapan Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Profesör Dr. Hakan Yılmaz’la konuştu.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG