Erişilebilirlik

'Havaalanlarında Boykot Can Sıkar'


'Havaalanlarında Boykot Can Sıkar'
'Havaalanlarında Boykot Can Sıkar'

Amerika İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, havaalanlarındaki vücut tarama cihazlarının protesto edilmemesi çağrısında bulundu. Şükran Günü öncesi havaalanlarında aşırı yoğunluk yaşanacağını belirten Napolitano, böyle bir eylemin zararları olacağını söyledi.

New Jersey’de konuşan Napolitano, Amerika’da tatil sezonunun geldiğini ve seyahat edecek yolcuların dikkatli olmaları gerektiğini de söyledi. Yolcuların şüpheli paket ya da eylemleri yetkililere bildirmeleri gerektiğini de vurgulayan Napolitano, güvenlik aramaları sırasında da sabırlı olunması çağrısı yaptı.

Amerika’da internet üzerinden yapılan bir kampanya ile vatandaşlardan havaalanlarındaki tüm vücut taramalarının protesto etmeleri isteniyor. Kampanyanın zamanlaması da dikkat çekici, zira Amerika’da Noel’in yaklaşmasıyla tatil sezonu olarak adlandırılan döneme girildi.

Amerika Ulaştırma Güvenliği Yönetimi Başkanı John Pistole, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada vücut tarayıcılarla ilgili endişeleri anladığını belirtti. Ancak Pistole, şikayetlere rağmen kısa vadede bu uygulamada bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Pistole, Amerikalıların evlerine ve sevdiklerine ulaşmaya çalışacakları yoğun geçecek tatil günlerinde boykot yapılmasının herkesin işini zorlaştıracağını da belirtti.

Amerika’daki bazı havaalanlarında yolcuların 15 saniye süren vücut taramasından geçmesi zorunlu. Ekranda vücudun tamamen görülebildiği uygulamada mahremiyet hakları gereği yolcuların yüzleri mozaik görüntü efektiyle kapatılıyor.

XS
SM
MD
LG