Erişilebilirlik

Yetersiz Güvenlik Biyolojik Teröre Davetiye Çıkarıyor


Yetersiz Güvenlik Biyolojik Teröre Davetiye Çıkarıyor
Yetersiz Güvenlik Biyolojik Teröre Davetiye Çıkarıyor

WikiLeaks’te yayınlanan Amerikan diplomatik kaynaklarının kriptolarına göre Amerikalı yetkililer Hindistan’daki laboratuarların yeterli derecede güvenli olmamasından endişe duyuyor. Kriptolarda, yetersiz güvenlik nedeniyle şarbon gibi ölümcül hastalıkların tüm dünyada yayılmasına yol açacak biyolojik bir saldırı düzenlenebilir.

Yeni Delhi’deki Amerikan Büyükelçiliği’nden gönderilen kriptolara göre Amerikalı yetkililere bilgi veren üst düzey bir Hint diplomat terör örgütlerinin biyolojik savaşa giderek daha fazla ilgi duyduklarını ve bu alanda uzman arayışında olduklarını söyledi.

2006 yılına ait kriptolar WikiLeaks internet sitesinde ve İngiliz Guardian gazetesinde yayınlandı. Kriptolarda Hint yetkililerin, yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle terör örgütlerinin biyo-teknoloji laboratuarlarından gerekli materyalleri kolayca çalabileceğini dile getirdikleri belirtiliyor.

Kriptolarda böyle bir saldırının Yeni Delhi’den başlatılabileceği çünkü buradan dünyanın neredeyse her yerine direk uçuşların yapıldığı da vurgulanıyor.

Bir kriptoda ise Hint hükümetinin biyolojik terör olasılığını düşük gördüğü ve daha ziyade nükleer ya da kimyasal saldırı olasılığından endişe duyduğu belirtiliyor.

XS
SM
MD
LG