Erişilebilirlik

Yeşil Kart Piyangosu Mağdurları Amerika'ya Dava Açtı


Yeşil Kart Piyangosu Mağdurları Amerika'ya Dava Açtı
Yeşil Kart Piyangosu Mağdurları Amerika'ya Dava Açtı

Amerika’daki yeşil kart çekilişini kazandıkları bildirilen, ancak bir yanlışlık olduğu ortaya çıkınca göç etme hakları ellerinden alınan kişiler, Amerika Dışişleri Bakanlığı aleyhine dava açtı.

Bu yılın başında, 2012 yeşil kart çekilişini kazandıkları bildirilen 22 bin kişiye daha sonra bir bilgisayar hatası nedeniyle çekilişin iptal edileceği duyurulmuştu. Yeşil kart çekilişi, başvuran 15 milyon kişi arasında yapılacağı yerde teknik hata yüzünden yalnızca başvuru süresinin ilk iki gününde başvuranların isimleri arasında yapılmıştı. Dışişleri Bakanlığı ise hatadan ötürü özür dilemiş ve çekilişin yeniden yapılacağını duyurmuştu.

Ancak davacıların avukatları Amerikan hükümetinin çekilişi tekrar yapacağını açıklayarak yazılı bir anlaşmayı bozduğunu öne sürüyor ve davacıların çekilişi kazandıkları haberi üzerine Amerika’da iş ve yaşam hazırlıklarına giriştiğini bildiriyor.

Amerikan Kongresi tarafından 1994 yılında başlatılan yeşil kart çekilişinin amacı Amerika’ya göçün az olduğu ülkelerden göçmen çekebilmek.

Çekilişte 90 bin kişi belirlenecek. Yapılan elemelerden sonraysa 50 bin kişiye yeşil kart verilecek.

XS
SM
MD
LG