Erişilebilirlik

Yeşil Kart Başvuruları İçin Nelere Dikkat Etmeli?


Yeşil Kart Başvuruları İçin Nelere Dikkat Etmeli?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:13:16 0:00

Amerika Birleşik Devletleri her yıl binlerce insana yeşil kart veriyor. ABD’de çalışma ve oturma izni veren bu kart her yıl yapılan çekiliş sonrası dağıtılıyor. Bir sonraki çekilişe katılmak isteyenler için başvuru süresi Ekim ayında başladı. 3 Kasım ise son başvuru tarihi. Peki, 100 bin kişinin kura sonuçlarından 100 bin kişiye “kazandınız” mesajı gidecek ve neden sadece 55 bin kişi Yeşil Kart almaya hak kazanacak?

Başvuruların “geçersiz” olmasını önlemek için hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor? Yeşil Kart başvurusu öncesi ve sonrasında başvuranları nasıl bir süreç bekliyor? Bu ve merak edilen tüm soruları Amerika'da göçmenlik konularında da danışmanlık hizmeti veren Avukat Efe Poturoglu Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG