Erişilebilirlik

2014 Merkel İçin Kötü Başladı


Noel tatili için gittiği İsviçre’de kayak yaparken düşen Almanya Başbakanı Angela Merkel’e doktorları üç hafta istirahat önerdi ayrıca yürüyebilmesi için koltuk değnekleri verdi

2014 Almanya Başbakanı Angela Merkel için talihsiz başladı. Noel tatili için 22 Aralık’ta İsviçre’deki St.Moritz kayak merkezine giden ve geçen hafta Cuma günü Berlin’e dönen Merkel’in kayak yaparken kaza geçirdiği açıklandı. Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, başbakanın kros olarak da bilinen kayaklı koşu yaparken düştüğünü, önce ağrılarının geçici olduğunu sandığını, ancak Berlin dönüşü yapılan tıbbi kontrolde leğen kemiğinin sol arka tarafında çatlak tespit edildiğini açıkladı.

Geleneksel olarak Noel ve Yılbaşı tatilini eşi Joachim Sauer ile birlikte yıllardır İsviçre’nin Engadin bölgesinde bulunan St.Moritz’de geçiren Merkel’in ‘düşük hızda’ kros yaparken düştüğünü belirten Seibert, doktorların başbakana üç hafta istirahat etmesini tavsiye ettiğini, ayrıca yürüyebilmesi için koltuk değnekleri verildiğini duyurdu. Sözcü Merkel’in 'hareket edebilecek ve iletişim kurabilecek' durumda olduğunu da açıkladı.

Başbakanlık Dairesi Angela Merkel'in 19 Ocak tarihine kadarki randevularının neredeyse tümünün iptal edildiğini duyurdu. Başbakan Merkel'in bu hafta Çarşamba günü Polonya’nın başkenti Varşova’da Donald Tusk’la, Perşembe günü de Berlin’de Lüksemburg'un yeni Başbakanı Xavier Bettel ile biraraya gelmesi planlanıyordu. Başbakan’ın Aralık ayında yeni kurulan hükümetin önümüzdeki haftalar için planlanan ilk çalışmalarına da katılamayabileceği söyleniyor. Merkel’in Çarşamba günü yapılacak Federal Bakanlar kurulu toplantısına ve Perşembe günü de Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un yeni yıl resepsiyonuna katılıp katılmayacağı da daha netleşmedi.

Merkel’in kayak yaparken kaza geçirmesi Almanya’da kayak sporunun tehlikeleri ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. 10 gün önce de tüm zamanların en başarılı Formula 1 pilotu Michael Schumacher, Fransa Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçirip komaya girmişti. Schumacher, başından aldığı darbe sonucu beyin travması geçirmiş ve suni komaya alınmıştı. Schumacher’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve hayati tehlikenin devam ettiği biliniyor. Uzmanlar Schumacher’in bulunduğu pistin güvenli bölgesi dışına çıktığını ve rizikoya girdiğini belirtirken, Merkel’in yaptığı kros sporu ise daha az tehlikeli olarak tanımlanıyor.

Fazla eğimli olmayan arazide yapılan kayaklı koşu kros İskandinav ülkelerinde bir ulaşım biçimi olarak da kullanılıyor. 59 yaşındaki Angela Merkel’in çok uzun yıllardır kayaklı koşu yapan deneyimli bir sporcu olduğunu belirten spor uzmanları, genç sporcuları çekebilmek için son yıllarda kros parkurlarının zorlaştırıldığını ve Merkel’in bu yüzden kaza geçirmiş olabileceğini savunuyorlar.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG