Erişilebilirlik

Yeni Delhi'deki Protestoculara Polis Müdahelesi


Yeni Delhi’de yetkililer, geçen hafta 23 yaşındaki bir kız öğrencinin bir grup tarafından tecavüze uğrayıp dövülmesini protesto eden göstericileri durdurmak kentte yollara barikatlar kuruldu, metro istasyonları kapatıldı

Yeni Delhi’de yetkililer, geçen hafta 23 yaşındaki bir kız öğrencinin bir grup tarafından tecavüze uğrayıp dövülmesini protesto eden göstericileri durdurmak için yollara barikatlar kurdu ve metro istasyonlarını kapattı.


Polis, protesto gösterilerinin merkezi haline gelen, başkentteki Arc de Triomphe tarzı Hindistan Kapısı adlı savaş anıtına açılan yollara barikatlar kurdu.

Başbakan Manmohan Singh tecavüz olayından bir hafta sonra televizyonda yaptığı açıklamada halkı sakin olmaya çağırdı ve adaletin yerini bulacağına dair söz verdi.

23 yaşındaki öğrencinin uğradığı saldırıyı proteso edenler ülke çapındaki eylemlerini birkaç gündür sürdürüyor. Birçok protestocu şu anda gözaltında bulunan altı zanlının ölüm cezasına çarptırılmasını talep ediyor.

Başkent Yeni Delhi’de polis, zanlıların bir an önce adalet önüne çıkarılmasını isteyen göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullandı.

Halen hastanede tedavi altında olan 23 yaşındaki öğrenci ağır yaralı olmasına rağmen polise ifade vermeyi başardı.

Yeni Delhi’de bu yıl polise 600 tecavüz vakası bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG