Erişilebilirlik

Amerika'nın Yeni Savunma Bakanı Belli Oldu mu?


Ashton Carter
Ashton Carter

Savunma Bakanı Chuck Hagel’ın istifaya zorlanmasından sonra Washington’da yeni savunma bakanının eski bakan yardımcılarından Ashton Carter olacağı konuşuluyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest henüz yapacak bir açıklaması olmadığını söylerken Ashton Carter’ın niteliklerini sıraladı ve Carter’ın bakanlık için Başkan Obama’nın listesinde olduğunu açıkladı.

Earnest, Carter’ın daha önce Amerikan Senatosu tarafından oybirliğiyle savunma bakan yardımcılığına atandığını hatırlattı. Siyasi olarak ciddi bölünmelerin yaşandığı Washington’da bu önemli bir nokta.

60 yaşındaki Carter, Amerikan savunma sektöründe ismi çok iyi bilinen bir fizikçi. Daha önce Pentagon’un silah alımlarını yürüten Carter’ın adı, Başkan Obama iki yıl önce Chuck Hagel’i bu göreve atamadan önce de geçmişti.

Carter, eski Savunma Bakanı Leon Panetta döneminde ve de Chuck Hagel’in döneminde bakan yardımcılığı yaptı. Geçen yıla kadar Hagel’ın yardımcılığını yapan Carter, 600 milyar dolarlık bir bütçeden ve 2,4 milyon askeri ve sivil silahlı kuvvetli çalışanından sorumluydu.

Ordu mensubu olmasa da uzmanlar Carter’ın gelişmiş ileri teknoloji silahlar konusunda çok geniş bilgiye sahip olduğunu belirtiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG