Erişilebilirlik

Yemen’de Süt Fabrikasında Patlama: 35 Ölü


Patlamanın nedeni henüz açıklık kazanmazken patlamadan Suudi Arabistan öncülüğündeki hava saldırılarının mı yoksa hükümet karşıtı güçlerin mi sorumlu olduğu bilinmiyor.

Yemen’de Çarşamba günü bir süt fabrikasında meydana gelen patlama 35 kişinin ölümüne neden oldu. Ancak patlamanın nedeni henüz açıklık kazanmadı

Patlamadan Suudi Arabistan öncülüğündekihava saldırılarının mı yoksa hükümet karşıyı güçlerin mi sorumlu olduğu bilinmiyor.

Yerel yetkililer ve görgü tanıkları koalisyon uçaklarının Çarşamba günü erken saatlerde liman kenti Hodeyda yakınlarını bombaladığını belirtti. Bazı haberlere göre isyancılar da aynı bölgeyi vuruyordu.

Uluslararası yardım kuruluşları Salı günü Yemen’de artan sivil ölümleri ile ilgili kaygılarını bildirmişti. Birleşmiş Milletler, bir haftadır süren operasyonların ilk 5 gününde 93 sivilin öldüğünü 364 sivilin ise yaralandığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki hava saldırıları başkent Sana’yı kontrol eden oradan da güneydeki Aden’e ilerleyen İran destekli Husileri durdurmayı amaçlıyor.

Öteyandan Yemen dışişleri bakanıkoalisyonu Yemen’e asker göndermeye çağırdı. Fransız Haber Ajansı’na konuşan Riyad Yasin kara operasyonu çağrısı yaptığını, çünkü belli bir noktadan sonra hava saldırılarının etkisiz kalacağını söyledi.

Yasin ayrıca kara operasyonunun daha az sivilin ölümüne yol açacağını ve yardıma muhtaç bölgelere erişimi kolaylaştıracağını söyledi.

Salı günü BM Mülteciler Yüksek Komiseri William Spindler Amerika’nın Sesi’yle yaptığı açıklamada kurumunun Yemen’de 250 bin kişiyi mülteci kayıt ettiğini belirtti.

BM Sözcüsü Ferhan Hak Salı günüBM’nin uluslararası görevlilerinin ülkeyi terk ettiğini ve ülkedeki çalışmaların birkaç yüz yerel görevliyle yürütüleceğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG