Erişilebilirlik

Yemen'de İran Elçisine Bombalı Saldırı


Yemen'de bombalı saldırıya uğrayan İran büyükelçisinin resmi konutu
Yemen'de bombalı saldırıya uğrayan İran büyükelçisinin resmi konutu

Başkent Sanaa'da elçi Hüseyin Niknam'ın resmi konutuna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda iki Yemenli askerle bir koruma görevlisinin oğlu ölürken 17 kişi de yaralandı

İran Büyükelçisinin Yemen’in başkentindeki resmi konutuna bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda en az üç kişinin öldüğü bildiriliyor.

Yemenli yetkililer, İran elçisi Hüseyin Niknam’ın bombalı saldırı sırasında evinde bulunmadığını ancak iki Yemenli askerle bir güvenlik görevlisinin oğlunun yaşamını yitirdiğini ve 17 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Saldırının sorumluğunu el-Kaide'nin Arap yarımadası kolu üstlendi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marziyeh Afkham İran resmi haber ajansı İRNA'ya yaptığı açıklamada, elçilik çalışanlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bakanlığın olayı inceleme altına aldığını belirtti.

Yemen’deki el -Kaide örgütü Ekim ayında Sanaa’nın bir bölümünün kontrolunu eline geçiren Şii Houthi militanlarına karşı savaşıyor. El Kaide İran’ı Houthi’lere destek vermekle suçluyor.

İranlı diplomatlar daha önce de Yemen’de saldırılara maruz kaldı. İranlı diplomat Ali Asker Esat, Ocak ayında İran elçisini kaçırmaya yönelik yapılan saldırıda öldürüldü. Başka bir diplomat ise halen el-Kaide militanlarının elinde rehin tutuluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG