Erişilebilirlik

Yemen'de Hava Saldırıları Yeniden Başladı


Bir gün önce hava saldırılarını sona erdirdiğini açıklayan Suudi Arabistan Taiz ve Aden'de Şii Husi isyancılarının mevzilerini bombaladı

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğünde koalisyon, Riyad’ın bir aydır süren bombardımanın durdurulduğunu açıklamasından birkaç saat sonra hava saldırılarını yeniden başlattı.

Şii Husi isyancılarıyla sürgündeki Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye bağlı güçler arasında kara savaşı devam ederken hava saldırılarda Taiz ve Aden’deki isyancı mevzileri hedef alındı.

Taiz’de isyancılar saldırılardan önce kentdeki Hadi’yi destekleyen bir askeri birliğin karargahını ele geçirmişti.

Suudi Arabistan Salı günü hava saldırılarını durdurduğunu açıklarken siyasi çözüm çabalarına ağırlık vereceğini bildirdi.

Beyaz Saray Suudi Arabistan’ın kararını memnunlukla karşıladı ve Yemen’deki tüm siyasi partileri hızla görüşme masasına oturmaya çağırdı.

Ancak Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki Yemen ve bölgede istikrarsızlığın devam ettiği uyarısında bulunarak “kriz bitmiş değil” şekilnde konuştu.

Bu arada Amerikan Savunma Bakanlığı, USS Theodore Roosevelt uçak gemisiyle beraber 10 savaş gemisinin Yemen açıklarına gönderildiğini açıkladı.

Beşinci Filo sözcüsü Kevin Stephens, İran gemilerinde silah bulunduğu belirtisine rastlanması durumunda Amerikan donanmasının gemiye çıkma talebi gibi birçok önleme başvurabileceğini söyledi.

Beyaz Saray, İran’ın Husi isyancılarına silah ve diğer yardım malzemeleri gönderdiği yönünde kanıtlar olduğunu bildiriyor

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG