Erişilebilirlik

Yemen’de Geçici Ateşkes Başlıyor


yemen
yemen

İç savaşın vurduğu Yemen’de halkın acil ihtiyacı olan insani yardımlara kavuşması için ilan edilen ve Salı gece yarısından devreye girecek ve en az beş gün sürecek ateşkes kararına savaşan tarafların uyması bekleniyor.

Husi isyancılar, devlet güçleri ve son altı haftadır Yemen’e hava saldırıları düzenleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri anlaşmaya uyacaklarını bildirdi. Ancak Pazartesi günü sert çatışmaların yaşanması, bugün söz verilen anlaşmaya uyulacağının garantisinin olmadığı ortaya çıktı.

Ateşkes süresi başlamadan önce Birleşmiş Milletler’in insani yardımlar sorumlusu Valerie Amos, taraflara yardım görevlilerinin Yemen’de yiyecek, giyecek, tıbbi malzeme ve temiz su verebilmeleri için çatışmaları durdurma çağrısında bulundu. Amos, taraflara sivillerin güvenli bölgelere geçmelerine de izin vermeleri gerektiğini de bildirdi.

Valerie Amos, Yemen’de çatışmaların ortasında kalan ve yardımların ulaştırılamadığı yüzbinlerce savunmasız sivilin durumunun daha da kötüye gittiğini söyledi. Amos, sivillerin durumu göz önünde bulundurularak ateşkes kararının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler’e göre, Yemen’de yaşanan iç savaşta bin 400’den fazla insan hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG