Erişilebilirlik

Yemen'de 25 Asker Öldürüldü


Yemen'de 25 Asker Öldürüldü
Yemen'de 25 Asker Öldürüldü

Yemen'in güneyindeki Abyan ilinde islamcı militanlarla süren çatışmalar sırasında 25 askerin yanlışlıkla hükümet kuvvetleri tarafından öldürüldüğü bildiriliyor.

Yerel yetkililere göre hükümete bağlı bir savaş uçağı Zincibar kenti yakınlarında terkedilmiş bir okula sığınan askerleri militan sanarak bombaladı. Daha sonra okula saldıran militanlar çok sayıda askeri daha öldürdü.

Hava saldırısı bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Yemen devlet televizyonu, hükümete bağlı bir savaş uçağının askerleri yanlışlıkla öldürdüğü haberini yalanladı.

Yemen ordusu aylardan beri Zincibar ve çevresindeki kasabaları Mayıs ayında bölgeyi ele geçiren el-Kaide militanlarından geri almaya çalışıyor.

Cuma günü el Kaide’nin Arap yarımadasındaki liderlerinden Amerika doğumlu Enver el Avlaki’nin öldürüldüğü açıklanmıştı.Operasyonda, el Kaide’nin internet dergisinin Amerikalı editörü Samir Han da ölmüştü.

Yemen hükümeti bir yandan militan gruplarla savaşırken bir yandan da muhalefet ve demokrasi eylemcileriyle çatışma içinde.

Enformasyon Bakanı Yardımcısı Abdül el Canadi, ilk kez rejim karşıtı gösterilerde toplam 1,480 kişinin öldüğünü açıkladı.

Ölümlerin çoğu Devlet Başkanı Abdullah Salih’in istifasını isteyen rejim karşıtlarıyla, Salih yanlısı gruplar ve aşiretler arasında çıkan çatışmalarda meydana geldi.

XS
SM
MD
LG