Erişilebilirlik

Yemen'de Başarısız Baskında 13 Kişi Öldü


Baskın sırasında öldürülen Amerikalı gazeteci Luke Sommers
Baskın sırasında öldürülen Amerikalı gazeteci Luke Sommers

Amerikan komandolarının Yemen'de giriştiği kurtarma operasyonunda iki rehine ile birlikte bir yerel el-Kaide lideri, bazı militanlar, bir kadın ve 10 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği bildiriliyor

Yemen’de ABD öncülüğünde düzenlenen başarısız kurtarma operasyonunda Amerikalı rehinlerle birlikte aralarında bir yerel el-Kaide lideri, bir kadın ve 10 yaşında bir çocuk da bulunan 13 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Amerikan komandoları Cumartesi geceyarısı Şabva ilinin Dafaar köyüne düzenlediği baskında yerel liderii yanı sıra bazı el-Kaide militanları da öldürüldü.

Baskında rehin tutulan Amerikalı fotomuhabiri Luke Somers ve Güney Afrikalı öğretmen Pierre Korkie, militanlar tarafından vurularaköldürüldü.

Operasyonla ilgili açıklamada bulunan Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel, olayın kurtarma operasyonu sırasında gerçekleştiğini doğruladı. Somers ve Korkie, bir yıldan uzun bir süredir Yemen’de rehin tutuluyordu.

İki rehinenin ailesine başsağlığı dileyen Hagel, rehinelerin hayatının tehlikeye girdiği düşüncesiyle operasyon kararı alındığını açıkladı. Hagel operasyonda bazı militanların da öldürüldüğünü sözlerine ekledi.

Başkan Barack Obama, Somers ve Korkie’nin “el Kaide teröristlerince barbarca öldürülmesini” kınadı. Obama kurtarma operasyonuna , Luke Somers’la birlikte “yanında bulunabilecek rehinelerin” kurtarılması için kendisinin emir verdiğini bildirdi.

Savunma Bakanı Hagel da, militanların 33 yaşındaki Somers’ı “idam etmekle” tehdit ettiğini açıkladı. Hagel, ayrıca başarısız sonuçlanmasına rağmen operasyonu düzenleyen personeli övdü ve iyi bir iş çıkardıklarını söyledi.

Güney Afrika hükümeti, Pierre Korkie’nin ölümü hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Korkie’nin kurtarılması için kurulan hayır kurumu, rehinenin “serbest bırakılmasından bir gün önce öldürüldüğünü” belirtti.

Yemenli yetkililer,ayrıca Şabva ilinde Amerika’ya ait olduğu sanılan bir İHA’nın bir el Kaide hedefini bombaladığını ve dokuz militanın öldüğünü bildirdi. İHA saldırısının rehine kurtarma operasyonuyla bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG