Erişilebilirlik

Yemen'de Amerikalı Öğretmen Öldürüldü


Yemen’in güneyindeki Taiz kentinde bir Amerikalı ingilizce öğretmeni silahlı kişiler tarafından öldürüldü.

Motorsiklete binmiş militanların otomobiliyle gitmekte olan Amerikalı öğretmene ateş açtıkları bildiriliyor. Yemenli yetkililer, öğretmenin İsveç’e ait bir dil okulunun müdür yardımcısı olarak görev yaptığını açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu el-Kaide ile ilişkili Ensar el-Şeria adlı militan grup üstlendi.

Grup, basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı mesajda Amerikalı öğretmeni Hristiyanlığı yaymayı amaçlayan bir misyoner olduğu için öldürüldüğünü belirtti. İslamcı militanlar sık sık ülkede faaliyet gösteren Batılı yardım kuruluşlarını Hristiyanlığı yaymaya çalışmakla suçluyor.

Yemen’in batısındaki Hudeyde limanında dil öğretmeni olarak çalışan bir İsveçli kadın geçen hafta kaçırılmıştı. Öğretmeni kaçıran kişilerin kimliği bilinmiyor.

Yemen’in orta ve güney kesimlerinde eylemlerini sürdüren Ensar el-Şeria grubu geçen yıl Abyan ilinde bazı kentleri ele geçirmişti.

Bir yerel yetkili yabancı haber ajanslarına Abyan’ın başkenti Zincibar’ın kuzeyindeki militan mevzilerine denizden füze ateşi açıldığını bildirdi. Yetkili saldırıda 14 militanın öldürüldüğünü söyledi. Füzelerin Yemen mi yoksa Amerikan savaş gemilerinden mi atıldığı bilinmiyor.

XS
SM
MD
LG