Erişilebilirlik

Yemen'de Rejim Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor


Yemen'de Rejim Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor
Yemen'de Rejim Karşıtı Gösteriler Devam Ediyor

Yemen’de binlerce kişi rejim karşıtı gösterilere katılırken, Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in görevini ne zaman bırakacağı hala kesinlik kazanmadı.

Bugün Başkent Sana’da taraftarlarınca düzenlenen bir gösteriye katıan Salih, Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi’nin iktidarın el değiştirmesine ilişkin önerisini anayasaya uygunluk bakımından inceleyeceklerini söyledi.

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi dün Salih’in istifasını ve genel seçimlerin üç ay içinde yapılmasını öngören bir değişim teklifi sundu.

Salih, Yemen devlet televizyonundan yayınlanan bir konuşmasında, hükümetinin ulusal birliği korumaya ve kan dökülmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

Salih, daha önceki açıklamalarında 2013 yılında yapılması planlanan seçimlere kadar görevinden ayrılmayacağını söylemişti.

Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi’nin sunduğu plana göre, Salih’in görevini bir yardımcısına devretmesi ve bu kişinin de iki ay içinde ulusal uzlaşı hükümeti kurması öngörülüyor.

Yine aynı plana göre, ulusal uzlaşı hükümetinin üyelerinin %50’si şimdiki hükümetten, yüzde 40’ı ise muhalefet gruplarından, %10’u ise bağımsızlardan oluşturulacak.

Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, planı memnuniyetle karşıladığını söyledi ancak buna uyup-uymayacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Bu arada binlerce kişi çeşitli kentlerde düzenlenen rejim karşıtı gösterilere katıldı. Göstericiler Salih’in istifasını istiyor.

XS
SM
MD
LG