Erişilebilirlik

Yemen'de Hava Saldırıları Sürüyor


Sana hava alanı yakınlarındaki hava saldırıları sırasında yıkılan evler
Sana hava alanı yakınlarındaki hava saldırıları sırasında yıkılan evler

Şii isyancıların Aden'e ilerleyişini durdurmayı amaçlayan Suudi Arabistan öncüğündeki hava saldırılarında Sana çevresindeki füzeler ve silah depoları tahrip edilirken İran isyancılara silah gönderdiği haberlerini yalanladı

Yemenli Şii Husi isyancılarını hedef alan Suudi Arabistan öncülüğündeki hava saldırıları altıncı gününde başkent Sana çevresindeki füzeleri ve silah depolarını tahrip etti.

Hava saldırıları İran tarafından desteklenen isyancıların ülkenin güneyindeki Aden kentine ilerleyişini durmayı amaçlıyor.

Bu arada İran Yemen’e yardım gönderdiğini doğruladı ancak silah sevkettiği haberlerini yalanladı.

İran resmi haber ajansına görebir dışişleri bakanlığı sözcüsü Husilere silah gönderildiği haberlerinin”tümüyle uydurma” olduğunu söyledi.

Öteyandan BM ve uluslararası yardım kuruluşları Yemen’de sivil halk arasında da cankaybına yol açan hava saldırıları nedeniyle insani durumun hızla kötüleştiği uyarısında bulunuyor.

Arap liderler hava saldırılarının Şii isyancılar ele geçirdikleri topraklardan geri çekilinceye ve teslim oluncaya kadar devam edeceğini söylüyor.

Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde Pazar günü sona eren Arap Birliği zirvesinde liderler bölgede büyüyen güvenlik tehditiyle mücadele bir ortak Arap askeri gücü kurulması konusunda da anlaştı. Askeri gücün yapısının oluşturulmasının aylar alması bekleniyor. Ancak daha önce bu tür ortak askeri güç kurma çabaları başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Yemen, 2012’de eski Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in bir halk ayaklanması sonucu devrilmesinden bu yana istikrarsızlıktan kurtulamadı.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG