Erişilebilirlik

Yaz Döneminde Sinemalara Süper Kahramanlar Damgasını Vurdu


Yaz Döneminde Sinemalara Süper Kahramanlar Damgasını Vurdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00
Linki indirmek için

Yaz Döneminde Sinemalara Süper Kahramanlar Damgasını Vurdu

Batman ve Örümcek Adam gibi süper kahramanlar bu yaz Amerika’da sinemaların vazgeçilmez isimleri oldu. Her ne kadar Colorado’da, “Batman Kara Şövalyenin Yükselişi” filminin açılış gecesi talihsiz bir silahlı saldırıya sahne olsa da Amerikalılar bu filmlere gitmekten vazgeçmedi. Peki bu filmler neden giderek daha fazla ilgi topluyor?

“Yenilmezler” filminin kahramanları sinemaları ele geçirmek için sağlam bir plana sahip.

Ancak karşılarında Batman ve örümcek Adam gibi rakipler var.

Yenilmezler tüm dünyada 1 milyar 400 milyon dolardan fazla gişe geliri topladı. Amerika’da ise süper kahramanların filmleri toplam hasılatın üçte birini sağladı.

Sinema Bölümü mezunu Ryan Thompson çocukluğundan bu yana süper kahramanlara hayran: “Sanki seyirciyle, okuyucuyla duygusal bağ kuruyorlar. En azından ben böyle hissediyorum. İnsan kendini onların yerine koyuyor.”

Yayıncı Gotham Chopra, çizgi romanlara Asya kökenli kahramanları da ekliyor. Deepak Chopra’nın oğlu Gotham, romanlarında dini ve ruhani liderleri de işliyor: “Bu karakterler her zaman hem gücü, hem dengeyi, hem de adaleti simgeliyor. Bu, insanüstü bir deneyim. İster eski ister yeni olsun, bütün karakterlerin ortak yanı, bu insanüstü özellik.”

Modern süper kahramanlar her yıl yeni hayranlar kazanıyor. Çoğu da San Diego’daki bu fuara gelmekten keyif alıyor.

Los Angeles’taki bu kitapçı, çizgi romanlar satıyor. Mağaza müdürü Peter Mellini, Batman gibi çizgi romanların eski sayılarına rağbetin arttığını söylüyor.: “İlk sayı dahil tüm seriyi satıyoruz. Bu nedenle Batman’a bugün ilgi duyan bir kişi, tüm eski sayılara ulaşabilir. Bu yüzden de genç okuyucu kitlemiz çok arttı.”

Çizgi kahramanlar her zaman eğlendirmiyor. Thompson’a göre, 1980’li yıllardan bu yana Batman daha ağır temalar işliyor: “Tarz gerçekçi olduğu kadar gerçek üstü de. Ayrıca psikolojik yanı da ağır basıyor. Daha karanlık karakterler, daha ciddi konular var.”

Colorado’da Kara Şövalyenin Yükselişi filmini gösteren bir sinemadaki saldırı yeni bir soruyu gündeme taşıdı.

“Acaba filmlerdeki şiddet gerçeğe çok mu yakındı?” Yine de sinemaseverler tercihlerini değiştirmedi.

Bu yüzden de Hollywood, 2013 yazı için de yine süper kahramanlarla dolu filmlere hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG