Erişilebilirlik

Yasaklı Mahallede Kim Klip Çekti?


Diyarbakır’ın 5 aya yakındır sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallerinde çekilen bir klip tepkiye neden oldu. Emniyet müdürlüğü ırkçı ifadeler içeren kliple ilgili soruşturma başlattı. Klipteki görüntülerde bölgedeki yıkım da dikkat çekiyor.

Sosyal medyada tepkilere neden olan klip “SAT 5” isimli biri tarafından Youtube’a yüklendi. ‘Yalnızım Atam’ isimli klip bir telsiz konuşmasıyla başlıyor. Konuşmada “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” sözleri duyuluyor. Ardından yüzü maskeli bir kişi silah alarak sokaklarda gezmeye başlıyor. Gezdiği sokaklar ise yaklaşık 3 ay çatışmalara sahne olan ve harabeye dönen Diyarbakır’ın yasaklı sokakları. Maskeli kişinin gezerken söylediği şarkının sözlerinden bazıları şöyle; ”Herkes Ermeni olursa ben Kuvayi milliye, ya sorunu çözün ya yarısını asın, Ya sev ya terket, eğer değişmezse kafalara sık, siyonizm planı.” Klipte, güvenlik güçleri tarafından yazılan ve tartışmalara neden olan duvar yazılarına da yer verilmiş. Klip, Sur’daki çatışmalarda yaşamını yitiren güvenlik güçlerinin isimleriyle sona eriyor.

Klibin önemli bölümü çatışmalarda ağır hasar gören Kurşunlu Camiinde çekilmiş. Çekimlerde helikopter kamera, ışık sistemlerinin kullanılması, klibin profesyonel bir ekip tarafından çekildiği iddiasını güçlendiriyor. Klibin yasaklı bölgede çekilmesine kimin izin verdiği tartışılıyor. Valilik kaynakları klip için izin alınmadığını açıkladı. Emniyet müdürlüğü kliple ilgili soruşturma başlattı. Klibe yansıyan görüntüler, bölgedeki yıkımı da gözler önüne serdi. Görüntülere göre bölgede neredeyse sağlam bina kalmamış.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG