Erişilebilirlik

Yanan Feribottan Tüm Yolcular Kurtarıldı


Korfu adası açıklarında yanan İtalyan feribotu
Korfu adası açıklarında yanan İtalyan feribotu

Korfu adası açıklarında yangın çıkan gemiden 414 yolcu helikopterlerle tahliye edilirken İtalya Başbakanı kurtarma ekiplerini övdü ve denizde bir katliamı önlediklerini açıkladı

İtalya, Adriyatik Denizi’nde Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında yangın çıkan feribotdan tüm yolcuların kurtarıldığını bildirdi.

Ancak İtalyan yetkililerin denizde üç ceset daha bulunduğunu açıklamasıyla ölü sayısının sekize yükseldi.

İtalya başbakanı Matteo Renzi limana çekilme hazırlıkları yapılan gemide sadece kaptan ve az sayıda mürettebat kaldığını açıkladı.

Başbakan Renzi kurtarma ekiplerinin çalışmasını övdü ve “denizde bir katliamı” önlediklerini söyledi.

Yetkililer, 24 saatlik tahliye operasyonunda feribottan 414 yolcunun helikopterlerle kurtarıldığını bildirdi. Dondurucu soğuk, dev dalgalar ve şiddetli rüzgarla birleşen kötü hava koşulları, kurtarma çalışmalarını zora soktu.Yangının üzerinden saatler geçmesine ve kontrol altına alınmasına rağmen, feribottan uzun süre duman yükselmeye devam etti.

Yunanistan'ın Patra kentinden İtalya'nın Ancona şehrine giden feribottaki yangının, arabaların bulunduğu bölümde çıkarak geminin tamamına yayıldığı tahmin ediliyor.

Gemide yaşanan paniği İtalyan yolculardan biri şu sözlerle aktarıyor: “Tek bildiğimiz, her şeyin bir anda durduğuydu. Sonra, ‘yangın’ diye bağırdılar. Yoksa biz yangın olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra yangının farkına vardık ama fazla zamanımız yoktu. Beş dakika içinde geminin tamamı tutuştu ve bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yoktu.”

Türk yolcular kurtarıldı

Feribotta, yılbaşı tatili için İtalya’ya giden Türk bir grubun da olduğu bildirildi. Kaza sonrası Türk yolcuların durumu hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13 Türk vatandaşının kurtarıldığını, kazada hayatını kaybeden Türk vatandaşı bulunmadığını söyledi.

Yetkililer, söz konusu geminin 19 Aralık’ta Patra limanında teftişten geçtiğini ve yangın kapısı dahil bazı ufak sorunlar tespit edildiğini kaydetti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG