Erişilebilirlik

Yabancılar Amerika'dan Daire Satın Alıyor


Yabancılar Amerika'dan Daire Satın Alıyor
Yabancılar Amerika'dan Daire Satın Alıyor

Amerika’da apartman dairesi satışları, emlak sektörğndeki durgunluğa rağmen artıyor. Emlak sektörünün lider şirketleri daire satışlarının geçen bir yılda yüzde 30 arttığını açıkladı. Satışların en çok arttığı yer Miami kenti.

Miami’de gökdelenlerin çoğu emlak sektörü krize girmeden önceinşa edildi. Kriz yüzünden uzun zaman boş kalan binalardaki daireler şimdi kapış kapış satılıyor. Emlakçılar Derneği’ne göre piyasayı yabancı alıcılar canlandırdı.

Angel ve Santiago Herrara kardeşler Venezuelalı. Herrara kardeşler Mart ayında Miami’deki bu gökdelenden 39 daire satın aldı. Şimdi daire fiyatlarının yükselmesini bekliyorlar.

Herrera kardeşler şimdiden 18 daireyi Venezuela, Ekvador ve Arjantin’den alıcılara satarak kara geçmiş. Diğer daireleri fiyatlar artıncaya kadar kiraya vermeyi düşünüyorlar. Florida’da apartman dairelerinin fiyatları geçen yıl yüzde 13 düştü. Bu da satışları yüzde 40 arttırdı. Herreralar’ın emlakçısı Jenny Huertas Miami’deki dairelerin yüzde 60’ını yabancıların aldığını söylüyor.

Yabancıların çoğu daire alım satımını nakit parayla gerçekleştiriyor. Orlando’daki bu sitede dairelerin çoğu yabancılara ait. Borsa uzmanı Alec String’e göre, yabancılara yapılan satışların değeri geçen bir yılda 66 milyar dolara çıktı.

Yabancı Yatırımcılar Derneği’nden James Fetgatter ise yabancı müşterilerin sorunlarla karşılaştıklarını söylüyor. Fetgatter bankaların bazen ipotekle devraldıkları evleri piyasaya sürdüklerini belirtiyor. Yabancı yatırımcılar iyi pazarlık yapamıyor. İstedikleri fiyata istedikleri gibi bir ev ya da daire alamıyorlar. Fetgatter’a göre yabancı yatırımcılar Amerikan emlak piyasasının geleceği konusunda iyimser.

Angel ve Santiago Herrera, planlarını uygulamaya devam ediyor. Miami’de 60 daire daha almayı planlayan kardeşler bu daireleri yabancılara satacaklarından emin görünüyor

XS
SM
MD
LG