Erişilebilirlik

Work Hours in the U.S.


Work Hours in the U.S.
Work Hours in the U.S.

Yazıyı okuyun ve dinleyin. Sonra Alıştırmalar bölümündeki bağlantıları tıklayarak soruları cevaplayın

What are the usual work hours of Americans? How do Americans spend their free time?

The Bureau of Labor Statistics asked Americans these questions in a survey. The American Time Use Survey began in 2003. It shows how Americans spend their time.

Rachel Krantz-Kent is program manager of the American Time Use Survey. She says that employed men worked, on average, more hours than employed women.

“One of the interesting things we know from the American Time Use Survey is that, on average, American men spend more time working for pay than American women. However, while men work more hours than women, we also observe that women are spending more time providing childcare and doing household work such as cleaning and food preparation.”

Based on the 2010 survey, employed people work an average of seven and a half hours a day. Full-time male workers average 8.2 hours a day. Women average 7.8 hours a day.

More people work on weekdays than on Saturday and Sunday. 82% of employed people work on weekdays. 35% work on weekends.

From 2005 – 2009, over 50% of American workers started their jobs each day by 8:00 a.m.

The report also tells how Americans spend their time away from work. On an average day, nearly everyone watched television, socialized, or exercised. People spent an average of 2.7 hours a day watching television.

Adults 75 years and older averaged 1.1 hours of reading a day on weekends. People between 15 and 19 years old averaged about six minutes of reading a day. People 15 – 19 years old spent more time playing games or using a computer.

--------------------------------

1. Vocabulary Skills:

Click on this exercise to improve your English vocabulary! Open

2. Main Idea:

Improve your English comprehension skills with this activity! Open

3. Facts:

Improve your English by learning the facts! Open

4. Listening Skills:

Click here to improve your English language listening skills! Open

5. Expand Your English Skills:

Expand your English language skills with this activity! Open

Amerikalılar’ın çalışma saatleri nedir? Amerikalılar boş zamanlarını nasıl değerlendirir?

Çalışma İstatistikleri Dairesi yaptığı bir ankette Amerikalılar’a bu soruları yöneltti. Amerika Zamanı Değerlendirme Anketi 2003 yılında başladı. Anket Amerikalılar’ın zamanını nasıl değerlendirdiğini gösteriyor. Amerika Zamanı Değerlendirme Anketi’nin Program Direktörü Rachel Krantz-Kent, erkeklerin ortalama olarak kadınlardan daha uzun süre çalıştığını söylüyor.

“Amerika Zamanı Değerlendirme Anketi’nden öğrendiğimiz ilginç konulardan biri ortalamaya bakıldığında Amerikalı erkeklerin aynı parayı kazanmak için kadınlardan çok daha uzun saatler çalıştığı. Ancak erkekler kadınlardan daha uzun saatler çalışırken kadınlar da çocuk bakımı, ev temizliği ve yemek yapmak için daha çok zaman harcıyorlar.”

2010 yılında yapılan ankete göre işi olan kişiler günde ortalama yedi buçuk saat çalışıyor. Tam zamanlı işlerde çalışan erkekler günde ortalama 8,2 saat çalışırken kadınların günde ortalama 7,8 saat çalıştığı görülüyor.

Cumartesi ve Pazar’dan çok hafta içi çalışanların sayısı daha fazla. İşi olan kişilerin yüzde 82’si hafta içinde, yüzde 35’i ise haftasonları çalışıyor. Ankete göre 2005-2009 yılları arasında çalışan Amerikalılar’ın yarısından fazlası her gün sabah saat 8’de mesaiye başladı.

Anket sonuçları ayrıca Amerikalılar’ın işten arta kalan zamanlarını nasıl geçirdikleri hakkında da bilgi veriyor. Ortalama bir günde hemen hemen herkes televizyon izliyor, sosyalleşiyor ya da egzersiz yapıyor. Çalışanların televizyon izleme süresi günde ortalama 2,7 saat.

75 yaş ve üzerindeki yetişkinler hafta içinde günde 1,1 saatlerini kitap okuyarak geçiriyor. 15-19 yaş arasındaki gençlerse günde ortalama 6 dakika okuyor. 15-19 yaş arasındaki gençler bilgisayar başında ya da oyun oynayarak daha uzun zaman geçiriyor.

XS
SM
MD
LG