Erişilebilirlik

Wilson'ın İstifası Ferguson'u İyileştirecek mi?


Wilson'ın İstifası Ferguson'u İyileştirecek mi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

Amerika'da günlerdir süren büyük gösterilerden sonra Ferguson'daki ırksal çatışmanın merkezindeki beyaz polis Darren Wilson, istifasının Ferguson’ın iyileşmesine yardımcı olacağını umduğunu söyledi

Bir hafta boyunca süren büyük gösterilerden sonra olayın merkezinde yer alan polis Darren Wilson istifasının Ferguson’ın iyileşmesine yardımcı olacağını umduğunu açıkladı. Wilson geçen hafta ABC televizyonuyla yaptığı söyleşide görevine devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine ayrılacağının sinyallerini vermişti.

Hafta boyunca Ferguson’da protestolar sürdü ve Portland, Seattle ve New York’a kadar yayıldı. New York’ta göstericiler bir Şükran Günügeçit törenini hedef aldı.

Bir protestocu, “Görünüşe bakılırsa çocuklarımız vurulduğunda kimsenin umurunda olmuyor.” şeklinde konuştu.

Bazılar ise jürinin belki de haklı olduğunu ancak Wilson’un istifa etmek dışında yapabileceği bir şey olmadığını düşünüyor.

Michael Brown’u vurduğunda herhangi bir ırksal önyargı ya da kızgınlığın olayda rol oynamadığını söyleyen Wilson, korku hissettiğini, sonra da hayatta kalma duygusu ve gördüğü eğitim olduğunu söyledi. Eğitimin ağır bastığını, ona uygun davrandığını belirtti.

St. Louis Meclis üyesi Antonio French Wilson’un istifasının yeterli olmadığını söyleyen St. Louis Meclis üyesi Antonio French, bu toplumun iyileşmeye başlaması için daha çok istifaların gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Ferguson emniyet müdürü görevine devam ettiği sürece bu toplumun olayı atlatmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Wilson ceza davasından kurtulmuş olsa da aleyhine hukuk davası açılması mümkün. AmerikaAdalet Bakanlığı olayı soruşturmayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG