Erişilebilirlik

‘WikiLeaks’e Rakip İnternet Sitesi Açılacak’


‘WikiLeaks’e Rakip İnternet Sitesi Açılacak’
‘WikiLeaks’e Rakip İnternet Sitesi Açılacak’

Bir İsveç gazetesi WikiLeaks internet sitesinin eski çalışanlarından oluşan bir grubun gelecek hafta kendi internet sitelerini açmaya hazırlandığını yazdı. Eski çalışanların WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’la anlaşmazlıkları olduğu belirtiliyor.

Dagens Nyheter adlı gazete sitenin adının Openleaks olacağını duyurdu. Sitenin kurucuları Assange’a atfen, internet sitesinin bir kişi değil bir grup insan tarafından idare edileceğini açıkladı.

Gazetenin haberine göre Openleaks adlı site WikiLeaks’in eline geçen belgelere benzer bilgi ve belgeleri geniş kitlelere iletmeye çalışanlara aracılık edecek. Site aynı zamanda başkalarını da benzer adımlar atmaya teşvik etmek istiyor.

Openleaks’in bütün bilgileri kullanıcılara açacağı ancak kendi adıyla herhangi bir yayın yapmayacağı belirtiliyor. Bunun amacı da gizli belgeleri yayınladığı için uluslararası alanda kınanan WikiLeaks’in başına gelenlerin tekrarlanmaması. Bu arada WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange İngiltere’de gözaltında. Assange, hakkındaki cinsel taciz suçlamaları nedeniyle İsveç’e iade edilmemesi için hukuk savaşı veriyor.

XS
SM
MD
LG