Erişilebilirlik

WikiLeaks'e Bir İnternet Darbesi Daha


WikiLeaks'e Bir İnternet Darbesi Daha
WikiLeaks'e Bir İnternet Darbesi Daha

PayPal, WikiLeaks İnternet Sitesinin “yasadışı eylemi teşvik ettiği” gerekçesiyle kullanım şartlarını ihlal ettiğini açıkladı

İnternet ortamında ödeme hizmetleri sunan PayPal şirketi Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın kriptolarını yayınlayan WikiLeaks internet sitesinin hesabını dondurdu. PayPal, WikiLeaks İnternet Sitesinin “yasadışı eylemi teşvik ettiği” gerekçesiyle kullanım şartlarını ihlal ettiğini açıkladı.

WikiLeaks, PayPal üzerinden bağış topluyordu.

PayPal kararıyla WikiLeaks İnternet ortamında üçüncü darbeyi aldı. Daha önce de EveryDNS.net ve Amazon.com WikiLeaks ile ilişkisini kestiğini açıklamıştı. Internet sağlayıcısı şirketler, WikiLeaks sitesini hedef alan binlerce siber saldırının diğer sitelere de zarar verebileceğini açıkladılar.

WikiLeaks Amerikan şirketlerinin kararının ardından İnternet hizmetleri için iki Avrupa şirketine başvurdu. Yayınlar bu şekilde devam ediyor, ancak internet hizmeti sağlayan bu şirketlerin üzerinde de siyasi baskı oluştuğu bildiriliyor.

Fransa Sanayi Bakanı Eric Besson, diplomatik sırları açıklayan bir şirkete İnternet hizmeti sunulmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

XS
SM
MD
LG