Erişilebilirlik

WikiLeaks Stratejik Tesislerin Listesini Yayınladı


WikiLeaks Stratejik Tesislerin Listesini Yayınladı
WikiLeaks Stratejik Tesislerin Listesini Yayınladı

WikiLeaks sitesi son olarak Amerika’nın tüm dünyada çıkarları açısından kritik önem taşıyan tesis ve kaynakların listesini yayınladı.

Amerika ve İngiltere bu listenin yayınlanmasını insanların yaşamını tehlikeye attığı gerekçesiyle eleştirdi.

Amerikalı diplomatların kriptolu mesajlarına dayanan listede Avrupa’daki aşı üretim tesisleri, denizaltı kabloları, limanlar ile Asya ve Brezilya’daki doğal madenler ve santraller yer alıyor.

Amerika Adalet Bakanı Eric Holder, listenin yayınlanmasını kınadı ve Amerika’nın ulusal güvenliğinin riske atıldığını söyledi.

İngiltere’de Dışişleri Bakanı William Hague listenin yayınlanmasıyla birlikte hayati önem taşıyan yerlere terör saldırıları düzenlenmesi için açık kapı bırakılmış olduğunu kaydetti.

Diplomatlar Washington’a gönderdikleri mesajlarda özel listeye alınan tesislerin zarar görmesi halinde bunun Amerikan ulusal güvenliği, kamu sağlığı ve ülke ekonomisi açısından yıkıcı etki oluşturabileceği değerlendirmesi yapıyor.

Bu arada WikiLeaks Internet üzerinden yayın yapmakta zorluk çekmeye devam ediyor. Pazartesi günü, İsviçre posta idaresi sitenin banka hesabını kapattı.

Amerikan Paypal elektronik ödeme sistemi de WikiLeaks’e para transferini engellemeye başladı.

XS
SM
MD
LG